Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    9. ஸத்து²ஸாஸனஸுத்தவண்ணனா

    9. Satthusāsanasuttavaṇṇanā

    83. நவமே விவேகட்டோ²தி விவித்தோ. தேனாஹ ‘‘தூ³ரீபூ⁴தோ’’தி. ஸதிஅவிப்பவாஸே டி²தோதி கம்மட்டா²னே ஸதிங் அவிஜஹித்வா டி²தோ. பேஸிதத்தோதி காயே ச ஜீவிதே ச அனபெக்க²தாய நிப்³பா³னங் பேஸிதசித்தோ தன்னின்னோ தப்போணோ தப்பப்³பா⁴ரோ.

    83. Navame vivekaṭṭhoti vivitto. Tenāha ‘‘dūrībhūto’’ti. Satiavippavāse ṭhitoti kammaṭṭhāne satiṃ avijahitvā ṭhito. Pesitattoti kāye ca jīvite ca anapekkhatāya nibbānaṃ pesitacitto tanninno tappoṇo tappabbhāro.

    ஸத்து²ஸாஸனஸுத்தவண்ணனா நிட்டி²தா.

    Satthusāsanasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya / 9. ஸத்து²ஸாஸனஸுத்தங் • 9. Satthusāsanasuttaṃ

    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / 9. ஸத்து²ஸாஸனஸுத்தவண்ணனா • 9. Satthusāsanasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact