O lume a cunoașterii
    Nutriție

    Scorţişoara arde celulele grase

    Un studiu recent, efectuat la Life Sciences Institute al Universităţii Michigan, din Statele Unite, a stabilit modul în care un condiment comun, scorţişoara, ajută în lupta împotriva obezităţii.



    Scorţişoară.


    Se ştia că cinamaldehida, un ulei esenţial care dă scorţişoarei parfumul său, protejează animalele de laborator împotriva obezităţii şi hiperglicemiei, dar mecanismele care stau la baza efectului nu erau bine descifrate.

    În noul studiu, cercetătorii au arătat că cinamaldehida acţionează direct asupra celulelor adipoase sau adipocite, făcându-le să ardă energia printr-un proces numit termogeneză.

    Atunci când celulele adipocite au fost tratate cu cinamaldehidă, s-a observat o creştere a activităţii mai multor gene şi enzime care cresc metabolismul lipidic. S-a observat, de asemenea, o creştere a Ucp1 şi Fgf21, proteine ​​de reglare metabolică implicate în termogeneză.

    Adipocitele stochează în mod normal energia sub formă de lipide. Această stocare pe termen lung a fost benefică pentru strămoşii noştri îndepărtaţi, care aveau mult mai puţin acces la alimente bogate în grăsimi şi, prin urmare, aveau o nevoie mult mai mare de depozitare a grăsimilor.

    Această grăsime putea fi apoi folosită de organism în momente de deficit sau la temperaturi scăzute, care determină adipocitele să transforme energia stocată în căldură.

    Odată cu creşterea cazurilor de obezitate, cercetătorii au căutat modalităţi de a determina celulele adipoase să activeze termogeneza, adică procesele de ardere a grăsimilor.

    Scorţişoara poate oferi o astfel de metodă de activare, mai ales că este deja utilizată pe scară largă în industria alimentară.

    Va fi totuşi nevoie de studii suplimentare pentru a determina cât de bine se poate profita de avantajele metabolice ale cinamaldehidei fără a provoca efecte secundare adverse.

    11 DECEMBRIE 2017



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    O dietă cu un conţinut foarte scăzut de calorii poate inversa rapid diabetul de tip 2, conform unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Yale, din Statele Unite.
    Un studiu realizat la Institute of Neuroscience and Medicine in Julich, Germania, sugerează că un compus găsit în turmeric, componenta care dă culoarea galbenă cunoscutului condiment curry, ar putea încuraja dezvoltarea celulelor nervoase considerate a fi parte din kitul de reparare a creierului.
    Cercetătoarea Charlotte Erlanson–Albertsson de la Universitatea din Lund, Suedia, a descoperit că componentele naturale din celula vegetală a spanacului, numite tilacoide, previn poftele alimentare şi pot contribui la reducerea obezităţii.
    Specialiştii de la Royal Society for Public Health din Marea Britanie consideră că sfaturile de a mânca mai multe grăsimi sunt iresponsabile şi potenţial mortale.
    Cercetătorii de la Ohio State University au ajuns la concluzia că apigenina, un flavonoid ce se găseşte pătrunjel, ţelină şi ceaiul de muşetel, dar şi în mere, portocale, mentă şi oregano, blochează abilitatea celulelor canceroase de a se feri de moarte.
    Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Auckland, Noua Zeelandă, arată cum dieta mediteraneană şi consumul de ceai verde sunt de ajutor pentru persoanele care suferă de cancer de prostată.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact