Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / வினயவினிச்ச²ய-உத்தரவினிச்ச²ய • Vinayavinicchaya-uttaravinicchaya

    ஸேத³மோசனகதா²

    Sedamocanakathā

    க.

    Ka.

    ஸோளஸபரிவாரஸ்ஸ , பரிவாரஸ்ஸ ஸாத³ரா;

    Soḷasaparivārassa , parivārassa sādarā;

    ஸுணாத² நிபுணே பஞ்ஹே, கூ³ள்ஹத்தே² ப⁴ணதோ மம.

    Suṇātha nipuṇe pañhe, gūḷhatthe bhaṇato mama.

    க².

    Kha.

    தி³வாபஜ்ஜதி நோ ரத்திங், ரத்திங்யேவ ச நோ தி³வா;

    Divāpajjati no rattiṃ, rattiṃyeva ca no divā;

    கத²ஞ்ச படிக்³க³ண்ஹந்தோ, ந க³ண்ஹந்தோ கத²ங் பன.

    Kathañca paṭiggaṇhanto, na gaṇhanto kathaṃ pana.

    க³.

    Ga.

    சி²ந்த³ந்தஸ்ஸ ஸியாபத்தி, ததே²வாசி²ந்த³தோபி ச;

    Chindantassa siyāpatti, tathevāchindatopi ca;

    சா²தெ³ந்தஸ்ஸ ததா²பத்தி-ந சா²தெ³ந்தஸ்ஸ பி⁴க்கு²னோ.

    Chādentassa tathāpatti-na chādentassa bhikkhuno.

    க⁴.

    Gha.

    கா சாபத்தி ஸமாபத்தி-லாபி⁴னோயேவ பி⁴க்கு²னோ;

    Kā cāpatti samāpatti-lābhinoyeva bhikkhuno;

    அஸமாபத்திலாபி⁴ஸ்ஸ, கா ச நாமஸ்ஸ ஸா ப⁴வே.

    Asamāpattilābhissa, kā ca nāmassa sā bhave.

    ங.

    Ṅa.

    க³ருகங் ப⁴ணதோ ஸச்சங், அலிகங் ப⁴ணதோ ஸியுங்;

    Garukaṃ bhaṇato saccaṃ, alikaṃ bhaṇato siyuṃ;

    லஹுங் ஸச்சங் ப⁴ணந்தஸ்ஸ, முஸா ச ப⁴ணதோ க³ருங்.

    Lahuṃ saccaṃ bhaṇantassa, musā ca bhaṇato garuṃ.

    ச.

    Ca.

    பவிஸந்தோ ச ஆராமங், ஆபஜ்ஜதி ந நிக்க²மங்;

    Pavisanto ca ārāmaṃ, āpajjati na nikkhamaṃ;

    நிக்க²மந்தோவ ஆபத்தி, ந சேவ பவிஸங் பன;

    Nikkhamantova āpatti, na ceva pavisaṃ pana;

    ச².

    Cha.

    ஸமாதி³யந்தோ அஸமாதி³யந்தோ;

    Samādiyanto asamādiyanto;

    அனாதி³யந்தோபி ச ஆதி³யந்தோ;

    Anādiyantopi ca ādiyanto;

    தெ³ந்தோ அதெ³ந்தோபி ஸியா ஸதோ³ஸோ;

    Dento adentopi siyā sadoso;

    ததா² கரொந்தோபி ச நோ கரொந்தோ.

    Tathā karontopi ca no karonto.

    ஜ.

    Ja.

    ஆபஜ்ஜதி ச தா⁴ரெந்தோ, அதா⁴ரெந்தோ ததே²வ ச;

    Āpajjati ca dhārento, adhārento tatheva ca;

    த்³வின்னங் மாதா பிதா ஸாவ, கத²ங் ஹோதி? ப⁴ணாஹி மே.

    Dvinnaṃ mātā pitā sāva, kathaṃ hoti? Bhaṇāhi me.

    ஜ².

    Jha.

    உப⁴தொப்³யஞ்ஜனா இத்தீ², க³ப்³ப⁴ங் க³ண்ஹாதி அத்தனா;

    Ubhatobyañjanā itthī, gabbhaṃ gaṇhāti attanā;

    க³ண்ஹாபேதி பரங் க³ப்³ப⁴ங், தஸ்மா மாதாபிதா ச ஸா.

    Gaṇhāpeti paraṃ gabbhaṃ, tasmā mātāpitā ca sā.

    ஞ.

    Ña.

    கா³மே வா யதி³ வாரஞ்ஞே, யங் பரேஸங் மமாயிதங்;

    Gāme vā yadi vāraññe, yaṃ paresaṃ mamāyitaṃ;

    ந ஹரந்தோவ தங் தெ²ய்யா, கத²ங் பாராஜிகோ ப⁴வே;

    Na harantova taṃ theyyā, kathaṃ pārājiko bhave;

    ட.

    Ṭa.

    தெ²ய்யஸங்வாஸகோ ஏஸோ, லிங்க³ஸங்வாஸதே²னகோ;

    Theyyasaṃvāsako eso, liṅgasaṃvāsathenako;

    பரப⁴ண்ட³ங் அக³ண்ஹந்தோ, தேன ஹோதி பராஜிதோ.

    Parabhaṇḍaṃ agaṇhanto, tena hoti parājito.

    ட².

    Ṭha.

    நாரிங் ரூபவதிங் பி⁴க்கு², ரத்தசித்தோ அஸஞ்ஞதோ;

    Nāriṃ rūpavatiṃ bhikkhu, rattacitto asaññato;

    மேது²னங் தாய கத்வாபி, ந ஸோ பாராஜிகோ கத²ங்;

    Methunaṃ tāya katvāpi, na so pārājiko kathaṃ;

    ட³.

    Ḍa.

    அச்ச²ராஸதி³ஸங் நாரிங், ஸுபினந்தேன பஸ்ஸதி;

    Accharāsadisaṃ nāriṃ, supinantena passati;

    தாய மேது²னஸங்யோகே³, கதேபி ந ப⁴விஸ்ஸதி.

    Tāya methunasaṃyoge, katepi na bhavissati.

    ட⁴.

    Ḍha.

    ப³ஹித்³தா⁴ கே³ஹதோ பி⁴க்கு², இத்தீ² க³ப்³ப⁴ந்தரங் க³தா;

    Bahiddhā gehato bhikkhu, itthī gabbhantaraṃ gatā;

    சி²த்³த³ங் கே³ஹஸ்ஸ நேவத்தி², கத²ங் மேது²னதோ சுதோ;

    Chiddaṃ gehassa nevatthi, kathaṃ methunato cuto;

    ண.

    Ṇa.

    அந்தோது³ஸ்ஸகுடிட்டே²ன, மாதுகா³மேன மேது²னங்;

    Antodussakuṭiṭṭhena, mātugāmena methunaṃ;

    ஸந்த²தாதி³வஸேனேவ, கத்வா ஹோதி பராஜிதோ.

    Santhatādivaseneva, katvā hoti parājito.

    த.

    Ta.

    ஸுத்தே ச வினயேயேவ, க²ந்த⁴கே ஸானுலோமிகே;

    Sutte ca vinayeyeva, khandhake sānulomike;

    ஸப்³ப³த்த² நிபுணா தீ⁴ரா, இமே பஞ்ஹே ப⁴ணந்தி தே.

    Sabbattha nipuṇā dhīrā, ime pañhe bhaṇanti te.

    த².

    Tha.

    க²ந்த⁴கே பரிவாரே ச, வினயே ஸானுலோமிகே;

    Khandhake parivāre ca, vinaye sānulomike;

    ஆத³ரோ கரணீயோவ, படுபா⁴வங் பனிச்சி²தா.

    Ādaro karaṇīyova, paṭubhāvaṃ panicchitā.

    ஸேத³மோசனகதா².

    Sedamocanakathā.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact