Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā

    9. ஸேனாவாஸஸிக்கா²பத³வண்ணனா

    9. Senāvāsasikkhāpadavaṇṇanā

    319. நவமே – அத்த²ங்க³தே ஸூரியே ஸேனாய வஸதீதி திட்ட²து வா நிஸீத³து வா ஸயது வா ஸசேபி ஆகாஸே இத்³தி⁴யா கஞ்சி இரியாபத²ங் கப்பேதி, பாசித்தியமேவ. ஸேனா வா படிஸேனாய ருத்³தா⁴ ஹோதீதி யதா² ஸஞ்சாரோ சி²ஜ்ஜதி; ஏவங் ருத்³தா⁴ ஹோதி. பலிபு³த்³தோ⁴தி வேரிகேன வா இஸ்ஸரேன வா ருத்³தோ⁴. ஸேஸங் உத்தானமேவ. ஏளகலோமஸமுட்டா²னங் – கிரியங், நோஸஞ்ஞாவிமொக்க²ங், அசித்தகங், பண்ணத்திவஜ்ஜங், காயகம்மங், திசித்தங், திவேத³னந்தி.

    319. Navame – atthaṅgate sūriye senāya vasatīti tiṭṭhatu vā nisīdatu vā sayatu vā sacepi ākāse iddhiyā kañci iriyāpathaṃ kappeti, pācittiyameva. Senā vā paṭisenāya ruddhā hotīti yathā sañcāro chijjati; evaṃ ruddhā hoti. Palibuddhoti verikena vā issarena vā ruddho. Sesaṃ uttānameva. Eḷakalomasamuṭṭhānaṃ – kiriyaṃ, nosaññāvimokkhaṃ, acittakaṃ, paṇṇattivajjaṃ, kāyakammaṃ, ticittaṃ, tivedananti.

    ஸேனாவாஸஸிக்கா²பத³ங் நவமங்.

    Senāvāsasikkhāpadaṃ navamaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³ • Mahāvibhaṅga / 5. அசேலகவக்³கோ³ • 5. Acelakavaggo

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / 9. ஸேனாவாஸஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 9. Senāvāsasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / 9. ஸேனாவாஸஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 9. Senāvāsasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 9. ஸேனாவாஸஸிக்கா²பத³ங் • 9. Senāvāsasikkhāpadaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact