Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அபதா³னபாளி • Apadānapāḷi

    7. ஸீஹாஸனிகத்தே²ரஅபதா³னங்

    7. Sīhāsanikattheraapadānaṃ

    42.

    42.

    ‘‘பது³முத்தரஸ்ஸ ப⁴க³வதோ, ஸப்³ப³பூ⁴தஹிதேஸினோ;

    ‘‘Padumuttarassa bhagavato, sabbabhūtahitesino;

    பஸன்னசித்தோ ஸுமனோ, ஸீஹாஸனமதா³ஸஹங்.

    Pasannacitto sumano, sīhāsanamadāsahaṃ.

    43.

    43.

    ‘‘தே³வலோகே மனுஸ்ஸே வா, யத்த² யத்த² வஸாமஹங்;

    ‘‘Devaloke manusse vā, yattha yattha vasāmahaṃ;

    லபா⁴மி விபுலங் ப்³யம்ஹங், ஸீஹாஸனஸ்ஸித³ங் ப²லங்.

    Labhāmi vipulaṃ byamhaṃ, sīhāsanassidaṃ phalaṃ.

    44.

    44.

    ‘‘ஸொண்ணமயா ரூபிமயா, லோஹிதங்க³மயா 1 ப³ஹூ;

    ‘‘Soṇṇamayā rūpimayā, lohitaṅgamayā 2 bahū;

    மணிமயா ச பல்லங்கா, நிப்³ப³த்தந்தி மமங் ஸதா³.

    Maṇimayā ca pallaṅkā, nibbattanti mamaṃ sadā.

    45.

    45.

    ‘‘போ³தி⁴யா ஆஸனங் கத்வா, ஜலஜுத்தமனாமினோ;

    ‘‘Bodhiyā āsanaṃ katvā, jalajuttamanāmino;

    உச்சே குலே பஜாயாமி, அஹோ த⁴ம்மஸுத⁴ம்மதா.

    Ucce kule pajāyāmi, aho dhammasudhammatā.

    46.

    46.

    ‘‘ஸதஸஹஸ்ஸிதோ கப்பே, ஸீஹாஸனமகாஸஹங்;

    ‘‘Satasahassito kappe, sīhāsanamakāsahaṃ;

    து³க்³க³திங் நாபி⁴ஜானாமி, ஸீஹாஸனஸ்ஸித³ங் ப²லங்.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, sīhāsanassidaṃ phalaṃ.

    47.

    47.

    ‘‘கிலேஸா ஜா²பிதா மய்ஹங்…பே॰… விஹராமி அனாஸவோ.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    48.

    48.

    ‘‘ஸ்வாக³தங் வத மே ஆஸி…பே॰… கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸனங்.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    49.

    49.

    ‘‘படிஸம்பி⁴தா³ சதஸ்ஸோ…பே॰… கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸனங்’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    இத்த²ங் ஸுத³ங் ஆயஸ்மா ஸீஹாஸனிகோ தே²ரோ இமா கா³தா²யோ

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā sīhāsaniko thero imā gāthāyo

    அபா⁴ஸித்தா²தி.

    Abhāsitthāti.

    ஸீஹாஸனிகத்தே²ரஸ்ஸாபதா³னங் ஸத்தமங்.

    Sīhāsanikattherassāpadānaṃ sattamaṃ.







    Footnotes:
    1. லோஹிதங்கமயா (ஸீ॰ ஸ்யா॰ பீ॰)
    2. lohitaṅkamayā (sī. syā. pī.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact