Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    8. ஸிங்கா³லஸுத்தவண்ணனா

    8. Siṅgālasuttavaṇṇanā

    164. அட்ட²மே ஸிங்கா³லோதி ஜரஸிங்கா³லோ. யதா² ஹி ஸுவண்ணவண்ணோபி காயோ பூதிகாயோ த்வேவ, தங்க²ணங் க³ளிதம்பி ச முத்தங் பூதிமுத்தந்த்வேவ வுச்சதி, ஏவங் தத³ஹுஜாதோபி ஸிங்கா³லோ ஜரஸிங்கா³லொத்வேவ வுச்சதி. உக்கண்டகேன நாமாதி ஏவங்னாமகேன ரோகே³ன. ஸோ கிர ஸீதகாலே உப்பஜ்ஜதி. தஸ்மிங் உப்பன்னே ஸகலஸரீரதோ லோமானி பதந்தி, ஸகலஸரீரங் நில்லோமங் ஹுத்வா, ஸமந்ததோ பு²டதி, வாதப்³பா⁴ஹதா வணா ருஜ்ஜந்தி. யதா² உம்மத்தகஸுனகே²ன த³ட்டோ² புரிஸோ அனவட்டி²தோவ ப⁴மதி, ஏவங் தஸ்மிங் உப்பன்னே ப⁴மிதப்³போ³ ஹோதி, அஸுகட்டா²னே ஸொத்தி² ப⁴விஸ்ஸதீதி ந பஞ்ஞாயதி. அட்ட²மங்.

    164. Aṭṭhame siṅgāloti jarasiṅgālo. Yathā hi suvaṇṇavaṇṇopi kāyo pūtikāyo tveva, taṃkhaṇaṃ gaḷitampi ca muttaṃ pūtimuttantveva vuccati, evaṃ tadahujātopi siṅgālo jarasiṅgālotveva vuccati. Ukkaṇṭakena nāmāti evaṃnāmakena rogena. So kira sītakāle uppajjati. Tasmiṃ uppanne sakalasarīrato lomāni patanti, sakalasarīraṃ nillomaṃ hutvā, samantato phuṭati, vātabbhāhatā vaṇā rujjanti. Yathā ummattakasunakhena daṭṭho puriso anavaṭṭhitova bhamati, evaṃ tasmiṃ uppanne bhamitabbo hoti, asukaṭṭhāne sotthi bhavissatīti na paññāyati. Aṭṭhamaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya / 8. ஸிங்கா³லஸுத்தங் • 8. Siṅgālasuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 8. ஸிங்கா³லஸுத்தவண்ணனா • 8. Siṅgālasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact