Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / தே²ரகா³தா²பாளி • Theragāthāpāḷi

    2. ஸிரிமித்தத்தே²ரகா³தா²

    2. Sirimittattheragāthā

    502.

    502.

    ‘‘அக்கோத⁴னோனுபனாஹீ, அமாயோ ரித்தபேஸுணோ;

    ‘‘Akkodhanonupanāhī, amāyo rittapesuṇo;

    ஸ வே தாதி³ஸகோ பி⁴க்கு², ஏவங் பேச்ச ந ஸோசதி.

    Sa ve tādisako bhikkhu, evaṃ pecca na socati.

    503.

    503.

    ‘‘அக்கோத⁴னோனுபனாஹீ, அமாயோ ரித்தபேஸுணோ;

    ‘‘Akkodhanonupanāhī, amāyo rittapesuṇo;

    கு³த்தத்³வாரோ ஸதா³ பி⁴க்கு², ஏவங் பேச்ச ந ஸோசதி.

    Guttadvāro sadā bhikkhu, evaṃ pecca na socati.

    504.

    504.

    ‘‘அக்கோத⁴னோனுபனாஹீ , அமாயோ ரித்தபேஸுணோ;

    ‘‘Akkodhanonupanāhī , amāyo rittapesuṇo;

    கல்யாணஸீலோ ஸோ 1 பி⁴க்கு², ஏவங் பேச்ச ந ஸோசதி.

    Kalyāṇasīlo so 2 bhikkhu, evaṃ pecca na socati.

    505.

    505.

    ‘‘அக்கோத⁴னோனுபனாஹீ, அமாயோ ரித்தபேஸுணோ;

    ‘‘Akkodhanonupanāhī, amāyo rittapesuṇo;

    கல்யாணமித்தோ ஸோ பி⁴க்கு², ஏவங் பேச்ச ந ஸோசதி.

    Kalyāṇamitto so bhikkhu, evaṃ pecca na socati.

    506.

    506.

    ‘‘அக்கோத⁴னோனுபனாஹீ , அமாயோ ரித்தபேஸுணோ;

    ‘‘Akkodhanonupanāhī , amāyo rittapesuṇo;

    கல்யாணபஞ்ஞோ ஸோ பி⁴க்கு², ஏவங் பேச்ச ந ஸோசதி.

    Kalyāṇapañño so bhikkhu, evaṃ pecca na socati.

    507.

    507.

    ‘‘யஸ்ஸ ஸத்³தா⁴ ததா²க³தே, அசலா ஸுப்பதிட்டி²தா;

    ‘‘Yassa saddhā tathāgate, acalā suppatiṭṭhitā;

    ஸீலஞ்ச யஸ்ஸ கல்யாணங், அரியகந்தங் பஸங்ஸிதங்.

    Sīlañca yassa kalyāṇaṃ, ariyakantaṃ pasaṃsitaṃ.

    508.

    508.

    ‘‘ஸங்கே⁴ பஸாதோ³ யஸ்ஸத்தி², உஜுபூ⁴தஞ்ச த³ஸ்ஸனங்;

    ‘‘Saṅghe pasādo yassatthi, ujubhūtañca dassanaṃ;

    ‘அத³லித்³தோ³’தி தங் ஆஹு, அமோக⁴ங் தஸ்ஸ ஜீவிதங்.

    ‘Adaliddo’ti taṃ āhu, amoghaṃ tassa jīvitaṃ.

    509.

    509.

    ‘‘தஸ்மா ஸத்³த⁴ஞ்ச ஸீலஞ்ச, பஸாத³ங் த⁴ம்மத³ஸ்ஸனங்;

    ‘‘Tasmā saddhañca sīlañca, pasādaṃ dhammadassanaṃ;

    அனுயுஞ்ஜேத² மேதா⁴வீ, ஸரங் பு³த்³தா⁴ன ஸாஸன’’ந்தி.

    Anuyuñjetha medhāvī, saraṃ buddhāna sāsana’’nti.

    … ஸிரிமித்தோ தே²ரோ….

    … Sirimitto thero….







    Footnotes:
    1. யோ (ஸ்யா॰)
    2. yo (syā.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / தே²ரகா³தா²-அட்ட²கதா² • Theragāthā-aṭṭhakathā / 2. ஸிரிமித்தத்தே²ரகா³தா²வண்ணனா • 2. Sirimittattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact