Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / மஹாவக்³க³-அட்ட²கதா² • Mahāvagga-aṭṭhakathā

    ஸிவெய்யகது³ஸ்ஸயுக³கதா²

    Siveyyakadussayugakathā

    335. ஸிவெய்யகங் நாம உத்தரகுரூஸு ஸிவதி²கங் அவமங்க³லவத்த²ங். தத்த² கிர மனுஸ்ஸா மதங் தேன வத்தே²ன வேடெ²த்வா நிக்கி²பந்தி, தங் ‘‘மங்ஸபேஸீ’’தி ஸல்லக்கெ²த்வா ஹத்தி²ஸொண்ட³கஸகுணா உக்கி²பித்வா ஹிமவந்தகூடே ட²பெத்வா வத்த²ங் அபனெத்வா கா²த³ந்தி. அத² வனசரகா வத்த²ங் தி³ஸ்வா ரஞ்ஞோ ஆஹரந்தி. ஏவமித³ங் பஜ்ஜோதேன லத்³த⁴ங். ஸிவிரட்டே² குஸலா இத்தி²யோ தீஹி அங்ஸூஹி ஸுத்தங் கந்தந்தி, தேன ஸுத்தேன வாயிதவத்த²ங் ஏதந்திபி வத³ந்தி.

    335.Siveyyakaṃ nāma uttarakurūsu sivathikaṃ avamaṅgalavatthaṃ. Tattha kira manussā mataṃ tena vatthena veṭhetvā nikkhipanti, taṃ ‘‘maṃsapesī’’ti sallakkhetvā hatthisoṇḍakasakuṇā ukkhipitvā himavantakūṭe ṭhapetvā vatthaṃ apanetvā khādanti. Atha vanacarakā vatthaṃ disvā rañño āharanti. Evamidaṃ pajjotena laddhaṃ. Siviraṭṭhe kusalā itthiyo tīhi aṃsūhi suttaṃ kantanti, tena suttena vāyitavatthaṃ etantipi vadanti.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவக்³க³பாளி • Mahāvaggapāḷi / 208. ஸிவெய்யகது³ஸ்ஸயுக³கதா² • 208. Siveyyakadussayugakathā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / பஜ்ஜோதராஜவத்து²கதா²தி³வண்ணனா • Pajjotarājavatthukathādivaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 208. ஸிவெய்யகது³ஸ்ஸயுக³கதா² • 208. Siveyyakadussayugakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact