Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    (20) 5. ப்³ராஹ்மணவக்³கோ³

    (20) 5. Brāhmaṇavaggo

    1. ஸோணஸுத்தவண்ணனா

    1. Soṇasuttavaṇṇanā

    191. பஞ்சமஸ்ஸ பட²மே ப்³ராஹ்மணத⁴ம்மாதி ப்³ராஹ்மணஸபா⁴வா. ஸுனகே²ஸூதி குக்குரேஸு. நேவ கிணந்தி ந விக்கிணந்தீதி ந க³ண்ஹந்தா கிணந்தி, ந த³த³ந்தா விக்கிணந்தி. ஸம்பியேனேவ ஸங்வாஸங் ஸங்ப³ந்தா⁴ய ஸம்பவத்தெந்தீதி பியோ பியங் உபஸங்கமித்வா பவேணியா ப³ந்த⁴னத்த²ங் ஸங்வாஸங் பவத்தயந்தி . உத³ராவதே³ஹகந்தி உத³ரங் அவதி³ஹித்வா உபசினித்வா பூரெத்வா. அவஸேஸங் ஆதா³ய பக்கமந்தீதி யங் பு⁴ஞ்ஜிதுங் ந ஸக்கொந்தி, தங் ப⁴ண்டி³கங் கத்வா க³ஹெத்வா க³ச்ச²ந்தி. இமஸ்மிங் ஸுத்தே வட்டமேவ கதி²தங்.

    191. Pañcamassa paṭhame brāhmaṇadhammāti brāhmaṇasabhāvā. Sunakhesūti kukkuresu. Neva kiṇanti na vikkiṇantīti na gaṇhantā kiṇanti, na dadantā vikkiṇanti. Sampiyeneva saṃvāsaṃ saṃbandhāya sampavattentīti piyo piyaṃ upasaṅkamitvā paveṇiyā bandhanatthaṃ saṃvāsaṃ pavattayanti . Udarāvadehakanti udaraṃ avadihitvā upacinitvā pūretvā. Avasesaṃ ādāya pakkamantīti yaṃ bhuñjituṃ na sakkonti, taṃ bhaṇḍikaṃ katvā gahetvā gacchanti. Imasmiṃ sutte vaṭṭameva kathitaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya / 1. ஸோணஸுத்தங் • 1. Soṇasuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 1. ஸோணஸுத்தவண்ணனா • 1. Soṇasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact