Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય (ટીકા) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā)

    (૨૦) ૫. બ્રાહ્મણવગ્ગો

    (20) 5. Brāhmaṇavaggo

    ૧. સોણસુત્તવણ્ણના

    1. Soṇasuttavaṇṇanā

    ૧૯૧. પઞ્ચમસ્સ પઠમે સમ્પિયેનેવાતિ અઞ્ઞમઞ્ઞપેમેનેવ કાયેન ચ ચિત્તેન ચ મિસ્સીભૂતા સઙ્ઘટ્ટિતા સંસટ્ઠા હુત્વા સંવાસં વત્તેન્તિ, ન અપ્પિયેન નિગ્ગહેન વાતિ વુત્તં હોતિ. તેનાહ ‘‘પિય’’ન્તિઆદિ. ઉદરં અવદિહતિ ઉપચિનોતિ પૂરેતીતિ ઉદરાવદેહકં. ભાવનપુંસકઞ્ચેતં, ઉદરાવદેહકં કત્વા ઉદરં પૂરેત્વાતિ અત્થો. તેનાહ ‘‘ઉદરં અવદિહિત્વા’’તિઆદિ.

    191. Pañcamassa paṭhame sampiyenevāti aññamaññapemeneva kāyena ca cittena ca missībhūtā saṅghaṭṭitā saṃsaṭṭhā hutvā saṃvāsaṃ vattenti, na appiyena niggahena vāti vuttaṃ hoti. Tenāha ‘‘piya’’ntiādi. Udaraṃ avadihati upacinoti pūretīti udarāvadehakaṃ. Bhāvanapuṃsakañcetaṃ, udarāvadehakaṃ katvā udaraṃ pūretvāti attho. Tenāha ‘‘udaraṃ avadihitvā’’tiādi.

    સોણસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Soṇasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / અઙ્ગુત્તરનિકાય • Aṅguttaranikāya / ૧. સોણસુત્તં • 1. Soṇasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / અઙ્ગુત્તરનિકાય (અટ્ઠકથા) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / ૧. સોણસુત્તવણ્ણના • 1. Soṇasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact