Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / தே²ரீகா³தா²பாளி • Therīgāthāpāḷi

    8. ஸோணாதே²ரீகா³தா²

    8. Soṇātherīgāthā

    102.

    102.

    ‘‘த³ஸ புத்தே விஜாயித்வா, அஸ்மிங் ரூபஸமுஸ்ஸயே;

    ‘‘Dasa putte vijāyitvā, asmiṃ rūpasamussaye;

    ததோஹங் து³ப்³ப³லா ஜிண்ணா, பி⁴க்கு²னிங் உபஸங்கமிங்.

    Tatohaṃ dubbalā jiṇṇā, bhikkhuniṃ upasaṅkamiṃ.

    103.

    103.

    ‘‘ஸா மே த⁴ம்மமதே³ஸேஸி, க²ந்தா⁴யதனதா⁴துயோ;

    ‘‘Sā me dhammamadesesi, khandhāyatanadhātuyo;

    தஸ்ஸா த⁴ம்மங் ஸுணித்வான, கேஸே செ²த்வான பப்³ப³ஜிங்.

    Tassā dhammaṃ suṇitvāna, kese chetvāna pabbajiṃ.

    104.

    104.

    ‘‘தஸ்ஸா மே ஸிக்க²மானாய, தி³ப்³ப³சக்கு² விஸோதி⁴தங்;

    ‘‘Tassā me sikkhamānāya, dibbacakkhu visodhitaṃ;

    புப்³பே³னிவாஸங் ஜானாமி, யத்த² மே வுஸிதங் புரே.

    Pubbenivāsaṃ jānāmi, yattha me vusitaṃ pure.

    105.

    105.

    ‘‘அனிமித்தஞ்ச பா⁴வேமி, ஏகக்³கா³ ஸுஸமாஹிதா;

    ‘‘Animittañca bhāvemi, ekaggā susamāhitā;

    அனந்தராவிமொக்கா²ஸிங், அனுபாதா³ய நிப்³பு³தா.

    Anantarāvimokkhāsiṃ, anupādāya nibbutā.

    106.

    106.

    ‘‘பஞ்சக்க²ந்தா⁴ பரிஞ்ஞாதா, திட்ட²ந்தி சி²ன்னமூலகா;

    ‘‘Pañcakkhandhā pariññātā, tiṭṭhanti chinnamūlakā;

    தி⁴ தவத்து² ஜரே ஜம்மே, நத்தி² தா³னி புனப்³ப⁴வோ’’தி.

    Dhi tavatthu jare jamme, natthi dāni punabbhavo’’ti.

    … ஸோணா தே²ரீ….

    … Soṇā therī….







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / தே²ரீகா³தா²-அட்ட²கதா² • Therīgāthā-aṭṭhakathā / 8. ஸோணாதே²ரீகா³தா²வண்ணனா • 8. Soṇātherīgāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact