Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    5. ஸுபா⁴ஸிதஜயஸுத்தவண்ணனா

    5. Subhāsitajayasuttavaṇṇanā

    251. பஞ்சமே அஸுரிந்த³ங் ஏதத³வோசாதி சே²கதாய ஏதங் அவோச. ஏவங் கிரஸ்ஸ அஹோஸி ‘‘பரஸ்ஸ நாம கா³ஹங் மோசெத்வா பட²மங் வத்துங் க³ரு. பரஸ்ஸ வசனங் அனுக³ந்த்வா பன பச்சா² ஸுக²ங் வத்து’’ந்தி. புப்³ப³தே³வாதி தே³வலோகே சிரனிவாஸினோ புப்³ப³ஸாமிகா, தும்ஹாகங் தாவ பவேணிஆக³தங் ப⁴ணதா²தி . அத³ண்டா³வசராதி த³ண்டா³வசரணரஹிதா, த³ண்ட³ங் வா ஸத்த²ங் வா க³ஹேதப்³ப³ந்தி ஏவமெத்த² நத்தீ²தி அத்தோ². பஞ்சமங்.

    251. Pañcame asurindaṃ etadavocāti chekatāya etaṃ avoca. Evaṃ kirassa ahosi ‘‘parassa nāma gāhaṃ mocetvā paṭhamaṃ vattuṃ garu. Parassa vacanaṃ anugantvā pana pacchā sukhaṃ vattu’’nti. Pubbadevāti devaloke ciranivāsino pubbasāmikā, tumhākaṃ tāva paveṇiāgataṃ bhaṇathāti . Adaṇḍāvacarāti daṇḍāvacaraṇarahitā, daṇḍaṃ vā satthaṃ vā gahetabbanti evamettha natthīti attho. Pañcamaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya / 5. ஸுபா⁴ஸிதஜயஸுத்தங் • 5. Subhāsitajayasuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 5. ஸுபா⁴ஸிதஜயஸுத்தவண்ணனா • 5. Subhāsitajayasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact