Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அபதா³னபாளி • Apadānapāḷi

    6. ஸுசிந்திதத்தே²ரஅபதா³னங்

    6. Sucintitattheraapadānaṃ

    36.

    36.

    ‘‘கி³ரிது³க்³க³சரோ ஆஸிங், அபி⁴ஜாதோவ கேஸரீ;

    ‘‘Giriduggacaro āsiṃ, abhijātova kesarī;

    மிக³ஸங்க⁴ங் வதி⁴த்வான, ஜீவாமி பப்³ப³தந்தரே.

    Migasaṅghaṃ vadhitvāna, jīvāmi pabbatantare.

    37.

    37.

    ‘‘அத்த²த³ஸ்ஸீ து ப⁴க³வா, ஸப்³ப³ஞ்ஞூ வத³தங் வரோ;

    ‘‘Atthadassī tu bhagavā, sabbaññū vadataṃ varo;

    மமுத்³த⁴ரிதுகாமோ ஸோ, ஆக³ச்சி² பப்³ப³துத்தமங்.

    Mamuddharitukāmo so, āgacchi pabbatuttamaṃ.

    38.

    38.

    ‘‘பஸத³ஞ்ச மிக³ங் ஹந்த்வா, ப⁴க்கி²துங் ஸமுபாக³மிங்;

    ‘‘Pasadañca migaṃ hantvā, bhakkhituṃ samupāgamiṃ;

    ப⁴க³வா தம்ஹி ஸமயே, பி⁴க்க²மானோ 1 உபாக³மி.

    Bhagavā tamhi samaye, bhikkhamāno 2 upāgami.

    39.

    39.

    ‘‘வரமங்ஸானி பக்³க³ய்ஹ, அதா³ஸிங் தஸ்ஸ ஸத்து²னோ;

    ‘‘Varamaṃsāni paggayha, adāsiṃ tassa satthuno;

    அனுமோதி³ மஹாவீரோ, நிப்³பா³பெந்தோ மமங் ததா³.

    Anumodi mahāvīro, nibbāpento mamaṃ tadā.

    40.

    40.

    ‘‘தேன சித்தப்பஸாதே³ன, கி³ரிது³க்³க³ங் பவிஸிங் அஹங்;

    ‘‘Tena cittappasādena, giriduggaṃ pavisiṃ ahaṃ;

    பீதிங் உப்பாத³யித்வான, தத்த² காலங்கதோ அஹங்.

    Pītiṃ uppādayitvāna, tattha kālaṅkato ahaṃ.

    41.

    41.

    ‘‘ஏதேன மங்ஸதா³னேன, சித்தஸ்ஸ பணிதீ⁴ஹி ச;

    ‘‘Etena maṃsadānena, cittassa paṇidhīhi ca;

    பன்னரஸே கப்பஸதே, தே³வலோகே ரமிங் அஹங்.

    Pannarase kappasate, devaloke ramiṃ ahaṃ.

    42.

    42.

    ‘‘அவஸேஸேஸு கப்பேஸு, குஸலங் சிந்திதங் 3 மயா;

    ‘‘Avasesesu kappesu, kusalaṃ cintitaṃ 4 mayā;

    தேனேவ மங்ஸதா³னேன, பு³த்³தா⁴னுஸ்ஸரணேன ச.

    Teneva maṃsadānena, buddhānussaraṇena ca.

    43.

    43.

    ‘‘அட்ட²த்திங்ஸம்ஹி கப்பம்ஹி, அட்ட² தீ³கா⁴யுனாமகா;

    ‘‘Aṭṭhattiṃsamhi kappamhi, aṭṭha dīghāyunāmakā;

    ஸட்டி²ம்ஹிதோ கப்பஸதே, து³வே வருணனாமகா 5.

    Saṭṭhimhito kappasate, duve varuṇanāmakā 6.

    44.

    44.

    ‘‘படிஸம்பி⁴தா³ சதஸ்ஸோ…பே॰… கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸனங்’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    இத்த²ங் ஸுத³ங் ஆயஸ்மா ஸுசிந்திதோ தே²ரோ இமா கா³தா²யோ அபா⁴ஸித்தா²தி.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā sucintito thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    ஸுசிந்திதத்தே²ரஸ்ஸாபதா³னங் ச²ட்ட²ங்.

    Sucintitattherassāpadānaṃ chaṭṭhaṃ.







    Footnotes:
    1. ஸிக்கா²சாரோ (ஸ்யா॰)
    2. sikkhācāro (syā.)
    3. நிசிதங் (ஸீ॰), கரிதங் (ஸ்யா॰)
    4. nicitaṃ (sī.), karitaṃ (syā.)
    5. ஸரணனாமகா (ஸ்யா॰)
    6. saraṇanāmakā (syā.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / அபதா³ன-அட்ட²கதா² • Apadāna-aṭṭhakathā / 6. ஸுசிந்திதத்தே²ரஅபதா³னவண்ணனா • 6. Sucintitattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact