Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / சூளவக்³க³-அட்ட²கதா² • Cūḷavagga-aṭṭhakathā

    ஸுத்³த⁴ந்தபரிவாஸாதி³கதா²

    Suddhantaparivāsādikathā

    156. ததோ ‘‘ஆபத்திபரியந்தங் ந ஜானாதி, ரத்திபரியந்தங் ந ஜானாதீ’’திஆதி³னா நயேன ஸுத்³த⁴ந்தபரிவாஸோ த³ஸ்ஸிதோ.

    156. Tato ‘‘āpattipariyantaṃ na jānāti, rattipariyantaṃ na jānātī’’tiādinā nayena suddhantaparivāso dassito.

    160. ததோ பரங் பாரிவாஸிகங் ஆதி³ங் கத்வா விப்³ப⁴மித்வா புனஉபஸம்பன்னாதீ³ஸு படிபத்தித³ஸ்ஸனத்த²ங் பாளி ட²பிதா.

    160. Tato paraṃ pārivāsikaṃ ādiṃ katvā vibbhamitvā punaupasampannādīsu paṭipattidassanatthaṃ pāḷi ṭhapitā.

    165. தத்த² ‘‘அந்தரா ஸம்ப³ஹுலா ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி பரிமாணா அப்படிச்ச²ன்னாயோ’’திஆதீ³ஸு ஆபத்திபரிச்சே²த³வஸேன பரிமாணாயோ சேவ அப்படிச்ச²ன்னாயோ சாதி அத்தோ².

    165. Tattha ‘‘antarā sambahulā āpattiyo āpajjati parimāṇā appaṭicchannāyo’’tiādīsu āpattiparicchedavasena parimāṇāyo ceva appaṭicchannāyo cāti attho.

    166. பச்சி²மஸ்மிங் ஆபத்திக்க²ந்தே⁴தி ஏகோவ ஸோ ஆபத்திக்க²ந்தோ⁴, பச்சா² சா²தி³தத்தா பன ‘‘பச்சி²மஸ்மிங் ஆபத்திக்க²ந்தே⁴’’தி வுத்தங். புரிமஸ்மிந்தி எத்தா²பி ஏஸேவ நயோ.

    166.Pacchimasmiṃāpattikkhandheti ekova so āpattikkhandho, pacchā chāditattā pana ‘‘pacchimasmiṃ āpattikkhandhe’’ti vuttaṃ. Purimasminti etthāpi eseva nayo.

    180. வவத்தி²தா ஸம்பி⁴ன்னாதி ஸபா⁴க³விஸபா⁴கா³னமேவேதங் பரியாயவசனங்.

    180.Vavatthitā sambhinnāti sabhāgavisabhāgānamevetaṃ pariyāyavacanaṃ.

    ஸுத்³த⁴ந்தபரிவாஸாதி³கதா² நிட்டி²தா.

    Suddhantaparivāsādikathā niṭṭhitā.







    Related texts:



    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / ஸுத்³த⁴ந்தபரிவாஸாதி³கதா² • Suddhantaparivāsādikathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact