Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    8. ஸுக்கஸுத்தவண்ணனா

    8. Sukkasuttavaṇṇanā

    8. அட்ட²மே ஸுக்காதி ந வண்ணஸுக்கதாய ஸுக்கா, ஸுக்கதாய பன உபனெந்தீதி நிப்ப²த்திஸுக்கதாய ஸுக்கா. ஸரஸேனாபி வா ஸப்³ப³குஸலத⁴ம்மா ஸுக்கா ஏவ. தேஸங் ஹி உப்பத்தியா சித்தங் பப⁴ஸ்ஸரங் ஹோதி. ஹிரீ ச ஒத்தப்பஞ்சாதி எத்த² பாபதோ ஜிகு³ச்ச²னலக்க²ணா ஹிரீ, பா⁴யனலக்க²ணங் ஒத்தப்பங். யங் பனெத்த² வித்தா²ரதோ வத்தப்³ப³ங் ஸியா, தங் விஸுத்³தி⁴மக்³கே³ வுத்தமேவ. அட்ட²மங்.

    8. Aṭṭhame sukkāti na vaṇṇasukkatāya sukkā, sukkatāya pana upanentīti nipphattisukkatāya sukkā. Sarasenāpi vā sabbakusaladhammā sukkā eva. Tesaṃ hi uppattiyā cittaṃ pabhassaraṃ hoti. Hirī ca ottappañcāti ettha pāpato jigucchanalakkhaṇā hirī, bhāyanalakkhaṇaṃ ottappaṃ. Yaṃ panettha vitthārato vattabbaṃ siyā, taṃ visuddhimagge vuttameva. Aṭṭhamaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya / 8. ஸுக்கஸுத்தங் • 8. Sukkasuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 8. ஸுக்கஸுத்தவண்ணனா • 8. Sukkasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact