Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / தே²ரீகா³தா²பாளி • Therīgāthāpāḷi

    6. ஸுக்காதே²ரீகா³தா²

    6. Sukkātherīgāthā

    54.

    54.

    ‘‘கிங்மே கதா ராஜக³ஹே மனுஸ்ஸா, மது⁴ங் பீதாவ 1 அச்ச²ரே;

    ‘‘Kiṃme katā rājagahe manussā, madhuṃ pītāva 2 acchare;

    யே ஸுக்கங் ந உபாஸந்தி, தே³ஸெந்திங் பு³த்³த⁴ஸாஸனங்.

    Ye sukkaṃ na upāsanti, desentiṃ buddhasāsanaṃ.

    55.

    55.

    ‘‘தஞ்ச அப்படிவானீயங், அஸேசனகமோஜவங்;

    ‘‘Tañca appaṭivānīyaṃ, asecanakamojavaṃ;

    பிவந்தி மஞ்ஞே ஸப்பஞ்ஞா, வலாஹகமிவத்³த⁴கூ³.

    Pivanti maññe sappaññā, valāhakamivaddhagū.

    56.

    56.

    ‘‘ஸுக்கா ஸுக்கேஹி த⁴ம்மேஹி, வீதராகா³ ஸமாஹிதா;

    ‘‘Sukkā sukkehi dhammehi, vītarāgā samāhitā;

    தா⁴ரேதி அந்திமங் தே³ஹங், ஜெத்வா மாரங் ஸவாஹன’’ந்தி.

    Dhāreti antimaṃ dehaṃ, jetvā māraṃ savāhana’’nti.

    … ஸுக்கா தே²ரீ….

    … Sukkā therī….







    Footnotes:
    1. மது⁴பீதாவ (ஸீ॰)
    2. madhupītāva (sī.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / தே²ரீகா³தா²-அட்ட²கதா² • Therīgāthā-aṭṭhakathā / 6. ஸுக்காதே²ரீகா³தா²வண்ணனா • 6. Sukkātherīgāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact