Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அபதா³னபாளி • Apadānapāḷi

    8. ஸுமனாவேளியத்தே²ரஅபதா³னங்

    8. Sumanāveḷiyattheraapadānaṃ

    64.

    64.

    ‘‘வெஸ்ஸபு⁴ஸ்ஸ ப⁴க³வதோ, லோகஜெட்ட²ஸ்ஸ தாதி³னோ;

    ‘‘Vessabhussa bhagavato, lokajeṭṭhassa tādino;

    ஸப்³பே³ ஜனா ஸமாக³ம்ம, மஹாபூஜங் கரொந்தி தே.

    Sabbe janā samāgamma, mahāpūjaṃ karonti te.

    65.

    65.

    ‘‘ஸுதா⁴ய பிண்ட³ங் கத்வான, ஆவேளங் ஸுமனாயஹங்;

    ‘‘Sudhāya piṇḍaṃ katvāna, āveḷaṃ sumanāyahaṃ;

    ஸீஹாஸனஸ்ஸ புரதோ, அபி⁴ரோபேஸஹங் ததா³.

    Sīhāsanassa purato, abhiropesahaṃ tadā.

    66.

    66.

    ‘‘ஸப்³பே³ ஜனா ஸமாக³ம்ம, பெக்க²ந்தி புப்ப²முத்தமங்;

    ‘‘Sabbe janā samāgamma, pekkhanti pupphamuttamaṃ;

    கேனித³ங் பூஜிதங் புப்ப²ங், பு³த்³த⁴ஸெட்ட²ஸ்ஸ தாதி³னோ.

    Kenidaṃ pūjitaṃ pupphaṃ, buddhaseṭṭhassa tādino.

    67.

    67.

    ‘‘தேன சித்தப்பஸாதே³ன, நிம்மானங் உபபஜ்ஜஹங்;

    ‘‘Tena cittappasādena, nimmānaṃ upapajjahaṃ;

    அனுபோ⁴மி 1 ஸகங் கம்மங், புப்³பே³ ஸுகதமத்தனோ.

    Anubhomi 2 sakaṃ kammaṃ, pubbe sukatamattano.

    68.

    68.

    ‘‘யங் யங் யோனுபபஜ்ஜாமி, தே³வத்தங் அத² மானுஸங்;

    ‘‘Yaṃ yaṃ yonupapajjāmi, devattaṃ atha mānusaṃ;

    ஸப்³பே³ஸானங் பியோ ஹோமி, புப்ப²பூஜாயித³ங் ப²லங்.

    Sabbesānaṃ piyo homi, pupphapūjāyidaṃ phalaṃ.

    69.

    69.

    ‘‘நாபி⁴ஜானாமி காயேன, வாசாய உத³ சேதஸா;

    ‘‘Nābhijānāmi kāyena, vācāya uda cetasā;

    ஸங்யதானங் தபஸ்ஸீனங், கதங் அக்கோஸிதங் மயா.

    Saṃyatānaṃ tapassīnaṃ, kataṃ akkositaṃ mayā.

    70.

    70.

    ‘‘தேன ஸுசரிதேனாஹங், சித்தஸ்ஸ பணிதீ⁴ஹி ச;

    ‘‘Tena sucaritenāhaṃ, cittassa paṇidhīhi ca;

    ஸப்³பே³ஸங் பூஜிதோ ஹோமி, அனக்கோஸஸ்ஸித³ங் ப²லங்.

    Sabbesaṃ pūjito homi, anakkosassidaṃ phalaṃ.

    71.

    71.

    ‘‘இதோ ஏகாத³ஸே கப்பே, ஸஹஸ்ஸாரோஸி க²த்தியோ;

    ‘‘Ito ekādase kappe, sahassārosi khattiyo;

    ஸத்தரதனஸம்பன்னோ, சக்கவத்தீ மஹப்³ப³லோ.

    Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.

    72.

    72.

    ‘‘படிஸம்பி⁴தா³ சதஸ்ஸோ…பே॰… கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸனங்’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    இத்த²ங் ஸுத³ங் ஆயஸ்மா ஸுமனாவேளியோ தே²ரோ இமா கா³தா²யோ அபா⁴ஸித்தா²தி.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā sumanāveḷiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    ஸுமனாவேளியத்தே²ரஸ்ஸாபதா³னங் அட்ட²மங்.

    Sumanāveḷiyattherassāpadānaṃ aṭṭhamaṃ.







    Footnotes:
    1. அனுபோ⁴ஸிங் (ஸீ॰)
    2. anubhosiṃ (sī.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact