Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பஞ்சபகரண-அனுடீகா • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    2. ஸுஞ்ஞதகதா²வண்ணனா

    2. Suññatakathāvaṇṇanā

    832. யேன அவஸவத்தனட்டே²ன பரபரிகப்பிதோ நத்தி² ஏதேஸங் அத்தனோ விஸயந்தி அனத்தாதி வுச்சந்தி ஸபா⁴வத⁴ம்மா, ஸ்வாயங் அனத்ததாதி ஆஹ ‘‘அவஸவத்தனாகாரோ அனத்ததா’’தி. ஸா பனாயங் யஸ்மா அத்த²தோ அஸாரகதாவ ஹோதி, தஸ்மா ததே³கதே³ஸேன தங் த³ஸ்ஸேதுங் ‘‘அத்த²தோ ஜராமரணமேவா’’தி ஆஹ. ஏவங் ஸதி லக்க²ணஸங்கரோ ஸியா, தேஸங் பனித³ங் அதி⁴ப்பாயகித்தனந்தி த³ட்ட²ப்³ப³ங். அரூபத⁴ம்மானங் அவஸவத்தனாகாரதாய ஏவ ஹி அனத்தலக்க²ணஸ்ஸ ஸங்கா²ரக்க²ந்த⁴பரியாபன்னதா.

    832. Yena avasavattanaṭṭhena paraparikappito natthi etesaṃ attano visayanti anattāti vuccanti sabhāvadhammā, svāyaṃ anattatāti āha ‘‘avasavattanākāro anattatā’’ti. Sā panāyaṃ yasmā atthato asārakatāva hoti, tasmā tadekadesena taṃ dassetuṃ ‘‘atthato jarāmaraṇamevā’’ti āha. Evaṃ sati lakkhaṇasaṅkaro siyā, tesaṃ panidaṃ adhippāyakittananti daṭṭhabbaṃ. Arūpadhammānaṃ avasavattanākāratāya eva hi anattalakkhaṇassa saṅkhārakkhandhapariyāpannatā.

    ஸுஞ்ஞதகதா²வண்ணனா நிட்டி²தா.

    Suññatakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / அபி⁴த⁴ம்மபிடக • Abhidhammapiṭaka / கதா²வத்து²பாளி • Kathāvatthupāḷi / (187) 2. ஸுஞ்ஞதாகதா² • (187) 2. Suññatākathā

    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (அட்ட²கதா²) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / பஞ்சபகரண-அட்ட²கதா² • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / 2. ஸுஞ்ஞதகதா²வண்ணனா • 2. Suññatakathāvaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (டீகா) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / பஞ்சபகரண-மூலடீகா • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / 2. ஸுஞ்ஞதகதா²வண்ணனா • 2. Suññatakathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact