Mapamond

    Sunt căutate rămăşiţele lui Cervantes

    Etxeberria, o echipă interdisciplinară de cercetători spanioli, utilizând camere cu infraroşu, scanere 3D şi radare ce penetrează prin sol, a verificat cinci zone ale bisericii din Convento de las Monjas Trinitarias Descalzas din Madrid în căutarea rămăşiţelor celebrului scriitor Cervantes.



    Miguel Cervantes de Saavedra.


    Echipa va relua cercetările în următoarele două săptămâni, bazându-se pentru identificare pe rănile pe care Cervantes le-a căpătat în luptă. El a primit trei lovituri de muschetă, două în piept şi una în mâna stângă, în timpul conflictului naval de la Lepanto din 1571, în care Liga Sfântă condusă de Spania a înfrânt flota otomană.

    Deşi Cervantes a fost menţionat ca "El Manco de Lepanto" sau "Omul cu o singură mană de la Lepanto", nu a avut bratul amputat din cauza împuşcăturii, doar a pierdut posibilitatea de a-l folosi. El a murit pe 22 aprilie 1616.

    Echipa Etxeberria a lansat prima căutarea semnificativă pentru rămăşiţele celui mai mare scriitor spaniol din Epoca de Aur, la sfârşitul lunii aprilie 2014. În prima fază a cercetătorilor au fost identificate 33 de nişe în care oasele ar putea fi stocate şi patru morminte.

    Dacă rămăşiţele lui Cervantes vor fi identificate, se preconizează să rămână îngropate în mănăstire, care a fost desemnată din 1921 ca parte a patrimoniului cultural din Madrid.

    27 IANUARIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Cercetătorii care lucrează pentru a descoperi rămăşiţele lui Miguel de Cervantes cred că au găsit în cele din urmă scheletul lui.
    Corpul unui alpinist din Noua Zeelandă, care a zăcut îngheţat într-un gheţar mai mult de patru decenii, a fost identificat în mod oficial.
    Două sculpturi care au lâncezit în obscuritate pentru mai mult de un secol, ar putea fi singurele lucrări de bronz rămase după Michelangelo.
    Specialişti în medicină legală din Spania şi-au anunţat intenţia de a căuta într-o mănăstire din Madrid rămăşiţele lui Miguel de Cervantes.
    Guvernul federal elveţian intenţionează să construiască un al doilea tub pentru tunelul rutier Gotthard din Alpi înainte de renovarea celui existent.
    Mary Grams, o femeie de 84 de ani din Canada, a fost uimită să găsească inelul cu diamant pe care l-a pierdut în urmă cu 13 ani, după ce a reapărut cu un morcov care se dezvoltase prin el.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact