Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    4. ஸுராமேரயஸுத்தவண்ணனா

    4. Surāmerayasuttavaṇṇanā

    1134. ஸுராமேரயமஜ்ஜப்பமாத³ட்டா²னா படிவிரதாதி எத்த² ஸுரா நாம பிட்ட²ஸுரா, ஓத³னஸுரா, பூவஸுரா, கிண்ணபக்கி²த்தா, ஸம்பா⁴ரஸங்யுத்தாதி பஞ்சவிதா⁴. மேரயங் நாம புப்பா²ஸவோ, ப²லாஸவோதி, ஏவங் வுத்தோ யோ கோசி ஆஸவோ. மஜ்ஜந்தி ததே³வ உப⁴யங், யங் வா பனஞ்ஞம்பி ஸுராஸவவினிமுத்தங் மத³னீயங். யாய சேதனாய தங் பிவந்தி, ஸா பமாத³ஸ்ஸ காரணத்தா பமாத³ட்டா²னங் நாம, ததோ படிவிரதாதி அத்தோ².

    1134.Surāmerayamajjappamādaṭṭhānā paṭiviratāti ettha surā nāma piṭṭhasurā, odanasurā, pūvasurā, kiṇṇapakkhittā, sambhārasaṃyuttāti pañcavidhā. Merayaṃ nāma pupphāsavo, phalāsavoti, evaṃ vutto yo koci āsavo. Majjanti tadeva ubhayaṃ, yaṃ vā panaññampi surāsavavinimuttaṃ madanīyaṃ. Yāya cetanāya taṃ pivanti, sā pamādassa kāraṇattā pamādaṭṭhānaṃ nāma, tato paṭiviratāti attho.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya / 4. ஸுராமேரயஸுத்தங் • 4. Surāmerayasuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 4. ஸுராமேரயஸுத்தவண்ணனா • 4. Surāmerayasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact