Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / சரியாபிடகபாளி • Cariyāpiṭakapāḷi

    12. ஸுதஸோமசரியா

    12. Sutasomacariyā

    105.

    105.

    ‘‘புனாபரங் யதா³ ஹோமி, ஸுதஸோமோ மஹீபதி;

    ‘‘Punāparaṃ yadā homi, sutasomo mahīpati;

    க³ஹிதோ போரிஸாதே³ன, ப்³ராஹ்மணே ஸங்க³ரங் ஸரிங்.

    Gahito porisādena, brāhmaṇe saṅgaraṃ sariṃ.

    106.

    106.

    ‘‘க²த்தியானங் ஏகஸதங், ஆவுணித்வா கரத்தலே;

    ‘‘Khattiyānaṃ ekasataṃ, āvuṇitvā karattale;

    ஏதேஸங் பமிலாபெத்வா, யஞ்ஞத்தே² உபனயீ மமங்.

    Etesaṃ pamilāpetvā, yaññatthe upanayī mamaṃ.

    107.

    107.

    ‘‘அபுச்சி² மங் போரிஸாதோ³, ‘கிங் த்வங் இச்ச²ஸி நிஸ்ஸஜங்;

    ‘‘Apucchi maṃ porisādo, ‘kiṃ tvaṃ icchasi nissajaṃ;

    யதா²மதி தே காஹாமி, யதி³ மே த்வங் புனேஹிஸி’.

    Yathāmati te kāhāmi, yadi me tvaṃ punehisi’.

    108.

    108.

    ‘‘தஸ்ஸ படிஸ்ஸுணித்வான, பண்ஹே ஆக³மனங் மம;

    ‘‘Tassa paṭissuṇitvāna, paṇhe āgamanaṃ mama;

    உபக³ந்த்வா புரங் ரம்மங், ரஜ்ஜங் நிய்யாத³யிங் ததா³.

    Upagantvā puraṃ rammaṃ, rajjaṃ niyyādayiṃ tadā.

    109.

    109.

    ‘‘அனுஸ்ஸரித்வா ஸதங் த⁴ம்மங், புப்³ப³கங் ஜினஸேவிதங்;

    ‘‘Anussaritvā sataṃ dhammaṃ, pubbakaṃ jinasevitaṃ;

    ப்³ராஹ்மணஸ்ஸ த⁴னங் த³த்வா, போரிஸாத³ங் உபாக³மிங்.

    Brāhmaṇassa dhanaṃ datvā, porisādaṃ upāgamiṃ.

    110.

    110.

    ‘‘நத்தி² மே ஸங்ஸயோ தத்த², கா⁴தயிஸ்ஸதி வா ந வா;

    ‘‘Natthi me saṃsayo tattha, ghātayissati vā na vā;

    ஸச்சவாசானுரக்க²ந்தோ, ஜீவிதங் சஜிதுமுபாக³மிங்;

    Saccavācānurakkhanto, jīvitaṃ cajitumupāgamiṃ;

    ஸச்சேன மே ஸமோ நத்தி², ஏஸா மே ஸச்சபாரமீ’’தி.

    Saccena me samo natthi, esā me saccapāramī’’ti.

    ஸுதஸோமசரியங் த்³வாத³ஸமங்.

    Sutasomacariyaṃ dvādasamaṃ.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / சரியாபிடக-அட்ட²கதா² • Cariyāpiṭaka-aṭṭhakathā / 12. மஹாஸுதஸோமசரியாவண்ணனா • 12. Mahāsutasomacariyāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact