Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / த⁴ம்மஸங்க³ணீபாளி • Dhammasaṅgaṇīpāḷi

    ஸுத்தந்திகது³கமாதிகா

    Suttantikadukamātikā

    101. (க) விஜ்ஜாபா⁴கி³னோ த⁴ம்மா.

    101. (Ka) vijjābhāgino dhammā.

    (க²) அவிஜ்ஜாபா⁴கி³னோ த⁴ம்மா.

    (Kha) avijjābhāgino dhammā.

    102. (க) விஜ்ஜூபமா த⁴ம்மா.

    102. (Ka) vijjūpamā dhammā.

    (க²) வஜிரூபமா த⁴ம்மா.

    (Kha) vajirūpamā dhammā.

    103. (க) பா³லா த⁴ம்மா.

    103. (Ka) bālā dhammā.

    (க²) பண்டி³தா த⁴ம்மா.

    (Kha) paṇḍitā dhammā.

    104. (க) கண்ஹா த⁴ம்மா.

    104. (Ka) kaṇhā dhammā.

    (க²) ஸுக்கா த⁴ம்மா.

    (Kha) sukkā dhammā.

    105. (க) தபனீயா த⁴ம்மா.

    105. (Ka) tapanīyā dhammā.

    (க²) அதபனீயா த⁴ம்மா.

    (Kha) atapanīyā dhammā.

    106. (க) அதி⁴வசனா த⁴ம்மா.

    106. (Ka) adhivacanā dhammā.

    (க²) அதி⁴வசனபதா² த⁴ம்மா.

    (Kha) adhivacanapathā dhammā.

    107. (க) நிருத்தி த⁴ம்மா.

    107. (Ka) nirutti dhammā.

    (க²) நிருத்திபதா² த⁴ம்மா.

    (Kha) niruttipathā dhammā.

    108. (க) பஞ்ஞத்தி த⁴ம்மா.

    108. (Ka) paññatti dhammā.

    (க²) பஞ்ஞத்திபதா² த⁴ம்மா.

    (Kha) paññattipathā dhammā.

    109. (க) நாமஞ்ச.

    109. (Ka) nāmañca.

    (க²) ரூபஞ்ச.

    (Kha) rūpañca.

    110. (க) அவிஜ்ஜா ச.

    110. (Ka) avijjā ca.

    (க²) ப⁴வதண்ஹா ச.

    (Kha) bhavataṇhā ca.

    111. (க) ப⁴வதி³ட்டி² ச.

    111. (Ka) bhavadiṭṭhi ca.

    (க²) விப⁴வதி³ட்டி² ச.

    (Kha) vibhavadiṭṭhi ca.

    112. (க) ஸஸ்ஸததி³ட்டி² ச.

    112. (Ka) sassatadiṭṭhi ca.

    (க²) உச்சே²த³தி³ட்டி² ச.

    (Kha) ucchedadiṭṭhi ca.

    113. (க) அந்தவா தி³ட்டி² ச.

    113. (Ka) antavā diṭṭhi ca.

    (க²) அனந்தவா தி³ட்டி² ச.

    (Kha) anantavā diṭṭhi ca.

    114. (க) புப்³ப³ந்தானுதி³ட்டி² ச.

    114. (Ka) pubbantānudiṭṭhi ca.

    (க²) அபரந்தானுதி³ட்டி² ச.

    (Kha) aparantānudiṭṭhi ca.

    115. (க) அஹிரிகஞ்ச.

    115. (Ka) ahirikañca.

    (க²) அனொத்தப்பஞ்ச.

    (Kha) anottappañca.

    116. (க) ஹிரீ ச.

    116. (Ka) hirī ca.

    (க²) ஒத்தப்பஞ்ச.

    (Kha) ottappañca.

    117. (க) தோ³வசஸ்ஸதா ச.

    117. (Ka) dovacassatā ca.

    (க²) பாபமித்ததா ச.

    (Kha) pāpamittatā ca.

    118. (க) ஸோவசஸ்ஸதா ச.

    118. (Ka) sovacassatā ca.

    (க²) கல்யாணமித்ததா ச.

    (Kha) kalyāṇamittatā ca.

    119. (க) ஆபத்திகுஸலதா ச.

    119. (Ka) āpattikusalatā ca.

    (க²) ஆபத்திவுட்டா²னகுஸலதா ச.

    (Kha) āpattivuṭṭhānakusalatā ca.

    120. (க) ஸமாபத்திகுஸலதா ச.

    120. (Ka) samāpattikusalatā ca.

    (க²) ஸமாபத்திவுட்டா²னகுஸலதா ச.

    (Kha) samāpattivuṭṭhānakusalatā ca.

    121. (க) தா⁴துகுஸலதா ச.

    121. (Ka) dhātukusalatā ca.

    (க²) மனஸிகாரகுஸலதா ச.

    (Kha) manasikārakusalatā ca.

    122. (க) ஆயதனகுஸலதா ச.

    122. (Ka) āyatanakusalatā ca.

    (க²) படிச்சஸமுப்பாத³குஸலதா ச.

    (Kha) paṭiccasamuppādakusalatā ca.

    123. (க) டா²னகுஸலதா ச.

    123. (Ka) ṭhānakusalatā ca.

    (க²) அட்டா²னகுஸலதா ச.

    (Kha) aṭṭhānakusalatā ca.

    124. (க) அஜ்ஜவோ ச.

    124. (Ka) ajjavo ca.

    (க²) மத்³த³வோ ச.

    (Kha) maddavo ca.

    125. (க) க²ந்தி ச.

    125. (Ka) khanti ca.

    (க²) ஸோரச்சஞ்ச.

    (Kha) soraccañca.

    126. (க) ஸாக²ல்யஞ்ச.

    126. (Ka) sākhalyañca.

    (க²) படிஸந்தா²ரோ ச 1.

    (Kha) paṭisanthāro ca 2.

    127. (க) இந்த்³ரியேஸு அகு³த்தத்³வாரதா ச.

    127. (Ka) indriyesu aguttadvāratā ca.

    (க²) போ⁴ஜனே அமத்தஞ்ஞுதா ச.

    (Kha) bhojane amattaññutā ca.

    128. (க) இந்த்³ரியேஸு கு³த்தத்³வாரதா ச.

    128. (Ka) indriyesu guttadvāratā ca.

    (க²) போ⁴ஜனே மத்தஞ்ஞுதா ச.

    (Kha) bhojane mattaññutā ca.

    129. (க) முட்ட²ஸச்சஞ்ச.

    129. (Ka) muṭṭhasaccañca.

    (க²) அஸம்பஜஞ்ஞஞ்ச.

    (Kha) asampajaññañca.

    130. (க) ஸதி ச.

    130. (Ka) sati ca.

    (க²) ஸம்பஜஞ்ஞஞ்ச.

    (Kha) sampajaññañca.

    131. (க) படிஸங்கா²னப³லஞ்ச.

    131. (Ka) paṭisaṅkhānabalañca.

    (க²) பா⁴வனாப³லஞ்ச.

    (Kha) bhāvanābalañca.

    132. (க) ஸமதோ² ச.

    132. (Ka) samatho ca.

    (க²) விபஸ்ஸனா ச.

    (Kha) vipassanā ca.

    133. (க) ஸமத²னிமித்தஞ்ச .

    133. (Ka) samathanimittañca .

    (க²) பக்³கா³ஹனிமித்தஞ்ச.

    (Kha) paggāhanimittañca.

    134. (க) பக்³கா³ஹோ ச.

    134. (Ka) paggāho ca.

    (க²) அவிக்கே²போ ச.

    (Kha) avikkhepo ca.

    135. (க) ஸீலவிபத்தி ச.

    135. (Ka) sīlavipatti ca.

    (க²) தி³ட்டி²விபத்தி ச.

    (Kha) diṭṭhivipatti ca.

    136. (க) ஸீலஸம்பதா³ ச.

    136. (Ka) sīlasampadā ca.

    (க²) தி³ட்டி²ஸம்பதா³ ச.

    (Kha) diṭṭhisampadā ca.

    137. (க) ஸீலவிஸுத்³தி⁴ ச.

    137. (Ka) sīlavisuddhi ca.

    (க²) தி³ட்டி²விஸுத்³தி⁴ ச.

    (Kha) diṭṭhivisuddhi ca.

    138. (க) தி³ட்டி²விஸுத்³தி⁴ கோ² பன.

    138. (Ka) diṭṭhivisuddhi kho pana.

    (க²) யதா²தி³ட்டி²ஸ்ஸ ச பதா⁴னங்.

    (Kha) yathādiṭṭhissa ca padhānaṃ.

    139. (க) ஸங்வேகோ³ ச ஸங்வேஜனியேஸு டா²னேஸு.

    139. (Ka) saṃvego ca saṃvejaniyesu ṭhānesu.

    (க²) ஸங்விக்³க³ஸ்ஸ ச யோனிஸோ பதா⁴னங்.

    (Kha) saṃviggassa ca yoniso padhānaṃ.

    140. (க) அஸந்துட்டி²தா ச குஸலேஸு த⁴ம்மேஸு.

    140. (Ka) asantuṭṭhitā ca kusalesu dhammesu.

    (க²) அப்படிவானிதா ச பதா⁴னஸ்மிங்.

    (Kha) appaṭivānitā ca padhānasmiṃ.

    141. (க) விஜ்ஜா ச.

    141. (Ka) vijjā ca.

    (க²) விமுத்தி ச.

    (Kha) vimutti ca.

    142. (க) க²யே ஞாணங்.

    142. (Ka) khaye ñāṇaṃ.

    (க²) அனுப்பாதே³ ஞாணந்தி.

    (Kha) anuppāde ñāṇanti.

    ஸுத்தந்திகது³கமாதிகா 3.

    Suttantikadukamātikā 4.

    மாதிகா நிட்டி²தா.

    Mātikā niṭṭhitā.







    Footnotes:
    1. படிஸந்தா⁴ரோ ச (க॰)
    2. paṭisandhāro ca (ka.)
    3. ஸுத்தந்தமாதிகா (ஸ்யா॰)
    4. suttantamātikā (syā.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (அட்ட²கதா²) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / த⁴ம்மஸங்க³ணி-அட்ட²கதா² • Dhammasaṅgaṇi-aṭṭhakathā / ஸுத்தந்திகது³கமாதிகாபத³வண்ணனா • Suttantikadukamātikāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (டீகா) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / த⁴ம்மஸங்க³ணீ-மூலடீகா • Dhammasaṅgaṇī-mūlaṭīkā / ஸுத்தந்திகது³கமாதிகாபத³வண்ணனா • Suttantikadukamātikāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / அபி⁴த⁴ம்மபிடக (டீகா) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / த⁴ம்மஸங்க³ணீ-அனுடீகா • Dhammasaṅgaṇī-anuṭīkā / ஸுத்தந்திகது³கமாதிகாபத³வண்ணனா • Suttantikadukamātikāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact