Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    2. து³தியவக்³கோ³

    2. Dutiyavaggo

    1-2. ஸுவண்ணபாதிஸுத்தாதி³வண்ணனா

    1-2. Suvaṇṇapātisuttādivaṇṇanā

    167-168. து³தியவக்³க³ஸ்ஸ பட²மே ஸம்பஜானமுஸா பா⁴ஸந்தந்தி அப்பமத்தகேனபி காரணேன ஸம்பஜானமேவ முஸா பா⁴ஸந்தங். ‘‘ஸீலங் பூரெஸ்ஸாமீ’’தி ஸங்விஹிதபி⁴க்கு²ங் ஸினேருமத்தோபி பச்சயராஸி சாலேதுங் ந ஸக்கோதி. யதா³ பன ஸீலங் பஹாய ஸக்காரனிஸ்ஸிதோ ஹோதி, ததா³ குண்ட³கமுட்டி²ஹேதுபி முஸா பா⁴ஸதி, அஞ்ஞங் வா அகிச்சங் கரோதி. து³தியங் உத்தானமேவாதி. பட²மது³தியானி.

    167-168. Dutiyavaggassa paṭhame sampajānamusā bhāsantanti appamattakenapi kāraṇena sampajānameva musā bhāsantaṃ. ‘‘Sīlaṃ pūressāmī’’ti saṃvihitabhikkhuṃ sinerumattopi paccayarāsi cāletuṃ na sakkoti. Yadā pana sīlaṃ pahāya sakkāranissito hoti, tadā kuṇḍakamuṭṭhihetupi musā bhāsati, aññaṃ vā akiccaṃ karoti. Dutiyaṃ uttānamevāti. Paṭhamadutiyāni.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya
    1. ஸுவண்ணபாதிஸுத்தங் • 1. Suvaṇṇapātisuttaṃ
    2. ரூபியபாதிஸுத்தங் • 2. Rūpiyapātisuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 1-2. ஸுவண்ணபாதிஸுத்தாதி³வண்ணனா • 1-2. Suvaṇṇapātisuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact