Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya

    2. து³தியவக்³கோ³

    2. Dutiyavaggo

    1. ஸுவண்ணபாதிஸுத்தங்

    1. Suvaṇṇapātisuttaṃ

    167. ஸாவத்தி²யங் விஹரதி…பே॰… ‘‘தா³ருணோ, பி⁴க்க²வே, லாப⁴ஸக்காரஸிலோகோ…பே॰… அதி⁴க³மாய. இதா⁴ஹங், பி⁴க்க²வே, ஏகச்சங் புக்³க³லங் ஏவங் சேதஸா சேதோ பரிச்ச பஜானாமி – ‘ந சாயமாயஸ்மா ஸுவண்ணபாதியாபி ரூபியசுண்ணபரிபூராய ஹேது ஸம்பஜானமுஸா பா⁴ஸெய்யா’தி. தமேனங் பஸ்ஸாமி அபரேன ஸமயேன லாப⁴ஸக்காரஸிலோகேன அபி⁴பூ⁴தங் பரியாதி³ண்ணசித்தங் ஸம்பஜானமுஸா பா⁴ஸந்தங். ஏவங் தா³ருணோ கோ², பி⁴க்க²வே, லாப⁴ஸக்காரஸிலோகோ…பே॰… ஏவஞ்ஹி வோ, பி⁴க்க²வே, ஸிக்கி²தப்³ப³’’ந்தி. பட²மங்.

    167. Sāvatthiyaṃ viharati…pe… ‘‘dāruṇo, bhikkhave, lābhasakkārasiloko…pe… adhigamāya. Idhāhaṃ, bhikkhave, ekaccaṃ puggalaṃ evaṃ cetasā ceto paricca pajānāmi – ‘na cāyamāyasmā suvaṇṇapātiyāpi rūpiyacuṇṇaparipūrāya hetu sampajānamusā bhāseyyā’ti. Tamenaṃ passāmi aparena samayena lābhasakkārasilokena abhibhūtaṃ pariyādiṇṇacittaṃ sampajānamusā bhāsantaṃ. Evaṃ dāruṇo kho, bhikkhave, lābhasakkārasiloko…pe… evañhi vo, bhikkhave, sikkhitabba’’nti. Paṭhamaṃ.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / 1-2. ஸுவண்ணபாதிஸுத்தாதி³வண்ணனா • 1-2. Suvaṇṇapātisuttādivaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 1-2. ஸுவண்ணபாதிஸுத்தாதி³வண்ணனா • 1-2. Suvaṇṇapātisuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact