Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā |
நமோ தஸ்ஸ ப⁴க³வதோ அரஹதோ ஸம்மாஸம்பு³த்³த⁴ஸ்ஸ
Namo tassa bhagavato arahato sammāsambuddhassa
சூளவக்³க³-டீகா
Cūḷavagga-ṭīkā
1. கம்மக்க²ந்த⁴கங்
1. Kammakkhandhakaṃ
தஜ்ஜனீயகம்மகதா²வண்ணனா
Tajjanīyakammakathāvaṇṇanā
1. சூளவக்³க³ஸ்ஸ பட²மே கம்மக்க²ந்த⁴கே தாவ ‘‘யட்டி²ங் பவேஸய, குந்தே பவேஸயா’’திஆதீ³ஸு விய ஸஹசரணஞாயேன ‘‘மஞ்சா உக்குட்டி²ங் கரொந்தீ’’திஆதீ³ஸு விய நிஸ்ஸிதேஸு நிஸ்ஸயவோஹாரவஸேன வா பண்டு³கலோஹிதகனிஸ்ஸிதா பண்டு³கலோஹிதகஸத்³தே³ன வுத்தாதி ஆஹ ‘‘தேஸங் நிஸ்ஸிதகாபி பண்டு³கலோஹிதகாத்வேவ பஞ்ஞாயந்தீ’’தி. படிவத³தா²தி படிவசனங் தே³த².
1. Cūḷavaggassa paṭhame kammakkhandhake tāva ‘‘yaṭṭhiṃ pavesaya, kunte pavesayā’’tiādīsu viya sahacaraṇañāyena ‘‘mañcā ukkuṭṭhiṃ karontī’’tiādīsu viya nissitesu nissayavohāravasena vā paṇḍukalohitakanissitā paṇḍukalohitakasaddena vuttāti āha ‘‘tesaṃ nissitakāpi paṇḍukalohitakātveva paññāyantī’’ti. Paṭivadathāti paṭivacanaṃ detha.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / சூளவக்³க³பாளி • Cūḷavaggapāḷi / 1. தஜ்ஜனீயகம்மங் • 1. Tajjanīyakammaṃ
அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / சூளவக்³க³-அட்ட²கதா² • Cūḷavagga-aṭṭhakathā / தஜ்ஜனீயகம்மகதா² • Tajjanīyakammakathā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / தஜ்ஜனீயகம்மகதா²வண்ணனா • Tajjanīyakammakathāvaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 1. தஜ்ஜனீயகம்மகதா² • 1. Tajjanīyakammakathā