Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அபதா³னபாளி • Apadānapāḷi

    10. தரணியத்தே²ரஅபதா³னங்

    10. Taraṇiyattheraapadānaṃ

    39.

    39.

    ‘‘ஸுவண்ணவண்ணோ ஸம்பு³த்³தோ⁴, விபஸ்ஸீ த³க்கி²ணாரஹோ;

    ‘‘Suvaṇṇavaṇṇo sambuddho, vipassī dakkhiṇāraho;

    நதீ³தீரே டி²தோ ஸத்தா², பி⁴க்கு²ஸங்க⁴புரக்க²தோ.

    Nadītīre ṭhito satthā, bhikkhusaṅghapurakkhato.

    40.

    40.

    ‘‘நாவா ந விஜ்ஜதே தத்த², ஸந்தாரணீ மஹண்ணவே;

    ‘‘Nāvā na vijjate tattha, santāraṇī mahaṇṇave;

    நதி³யா அபி⁴னிக்க²ம்ம, தாரேஸிங் லோகனாயகங்.

    Nadiyā abhinikkhamma, tāresiṃ lokanāyakaṃ.

    41.

    41.

    ‘‘ஏகனவுதிதோ கப்பே, யங் தாரேஸிங் நருத்தமங்;

    ‘‘Ekanavutito kappe, yaṃ tāresiṃ naruttamaṃ;

    து³க்³க³திங் நாபி⁴ஜானாமி, தரணாய இத³ங் ப²லங்.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, taraṇāya idaṃ phalaṃ.

    42.

    42.

    ‘‘படிஸம்பி⁴தா³ சதஸ்ஸோ…பே॰… கதங் பு³த்³த⁴ஸ்ஸ ஸாஸனங்’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    இத்த²ங் ஸுத³ங் ஆயஸ்மா தரணியோ தே²ரோ இமா கா³தா²யோ அபா⁴ஸித்தா²தி.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā taraṇiyo thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    தரணியத்தே²ரஸ்ஸாபதா³னங் த³ஸமங்.

    Taraṇiyattherassāpadānaṃ dasamaṃ.

    பது³முக்கி²பவக்³கோ³ ஸத்தவீஸதிமோ.

    Padumukkhipavaggo sattavīsatimo.

    தஸ்ஸுத்³தா³னங் –

    Tassuddānaṃ –

    உக்கி²பீ தேலசந்தீ³ ச, தீ³பதோ³ ச பி³ளாலிதோ³;

    Ukkhipī telacandī ca, dīpado ca biḷālido;

    மச்சோ² ஜவோ ஸளலதோ³, ரக்க²ஸோ தரணோ த³ஸ;

    Maccho javo saḷalado, rakkhaso taraṇo dasa;

    கா³தா²யோ செத்த² ஸங்கா²தா, தாலீஸங் சேகமேவ சாதி.

    Gāthāyo cettha saṅkhātā, tālīsaṃ cekameva cāti.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact