Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / சூளவக்³க³-அட்ட²கதா² • Cūḷavagga-aṭṭhakathā

    தஸ்ஸபாபியஸிகாகதா²

    Tassapāpiyasikākathā

    207. அஸுசீதி அஸுசீஹி காயவசீகம்மேஹி ஸமன்னாக³தோ. அலஜ்ஜீதி ஸஞ்சிச்ச ஆபஜ்ஜனாதி³னா அலஜ்ஜிலக்க²ணேன ஸமன்னாக³தோ. ஸானுவாதோ³தி ஸஉபவாதோ³. இதி இமேஸஞ்ச திண்ணங் அங்கா³னங் வஸேன தீணி கரணானி, ஸங்கே⁴ன கரணங், த⁴ம்மேன ஸமக்³கே³ன கரணந்தி இமானி ச த்³வேதி பஞ்ச தஸ்ஸபாபியஸிகாகம்மஸ்ஸ கரணானி நாம ஹொந்தி. ஸேஸமெத்த² தஜ்ஜனீயாதீ³ஸு வுத்தனயமேவ. அயங் பனெத்த² வசனத்தோ² – இத³ஞ்ஹி யோ பாபுஸ்ஸன்னதாய பாபியோ புக்³க³லோ, தஸ்ஸ கத்தப்³ப³தோ ‘‘தஸ்ஸபாபியஸிகாகம்ம’’ந்தி வுச்சதி.

    207.Asucīti asucīhi kāyavacīkammehi samannāgato. Alajjīti sañcicca āpajjanādinā alajjilakkhaṇena samannāgato. Sānuvādoti saupavādo. Iti imesañca tiṇṇaṃ aṅgānaṃ vasena tīṇi karaṇāni, saṅghena karaṇaṃ, dhammena samaggena karaṇanti imāni ca dveti pañca tassapāpiyasikākammassa karaṇāni nāma honti. Sesamettha tajjanīyādīsu vuttanayameva. Ayaṃ panettha vacanattho – idañhi yo pāpussannatāya pāpiyo puggalo, tassa kattabbato ‘‘tassapāpiyasikākamma’’nti vuccati.

    தஸ்ஸபாபியஸிகாகதா² நிட்டி²தா.

    Tassapāpiyasikākathā niṭṭhitā.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / சூளவக்³க³பாளி • Cūḷavaggapāḷi / 6. தஸ்ஸபாபியஸிகா • 6. Tassapāpiyasikā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / தஸ்ஸபாபியஸிகாகதா²வண்ணனா • Tassapāpiyasikākathāvaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / ஸதிவினயகதா²தி³வண்ணனா • Sativinayakathādivaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 6. தஸ்ஸபாபியஸிகாகதா² • 6. Tassapāpiyasikākathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact