Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / மஹாவக்³க³பாளி • Mahāvaggapāḷi

    146. தஸ்ஸுத்³தா³னங்

    146. Tassuddānaṃ

    வஸ்ஸங்வுட்டா² கோஸலேஸு, அக³முங் ஸத்து² த³ஸ்ஸனங்;

    Vassaṃvuṭṭhā kosalesu, agamuṃ satthu dassanaṃ;

    அபா²ஸுங் பஸுஸங்வாஸங், அஞ்ஞமஞ்ஞானுலோமதா.

    Aphāsuṃ pasusaṃvāsaṃ, aññamaññānulomatā.

    பவாரெந்தா பணாமஞ்ச 1, கம்மங் கி³லானஞாதகா;

    Pavārentā paṇāmañca 2, kammaṃ gilānañātakā;

    ராஜா சோரா ச து⁴த்தா ச, பி⁴க்கு²பச்சத்தி²கா ததா².

    Rājā corā ca dhuttā ca, bhikkhupaccatthikā tathā.

    பஞ்ச சதுதயோ த்³வேகோ, ஆபன்னோ வேமதீ ஸரி;

    Pañca catutayo dveko, āpanno vematī sari;

    ஸப்³போ³ ஸங்கோ⁴ வேமதிகோ, ப³ஹூ ஸமா ச தோ²கிகா.

    Sabbo saṅgho vematiko, bahū samā ca thokikā.

    ஆவாஸிகா சாதுத்³த³ஸ, லிங்க³ஸங்வாஸகா உபோ⁴;

    Āvāsikā cātuddasa, liṅgasaṃvāsakā ubho;

    க³ந்தப்³ப³ங் ந நிஸின்னாய, ச²ந்த³தா³னே பவாரணா 3.

    Gantabbaṃ na nisinnāya, chandadāne pavāraṇā 4.

    ஸவரேஹி கே²பிதா மேகோ⁴, அந்தரா ச பவாரணா;

    Savarehi khepitā megho, antarā ca pavāraṇā;

    ந இச்ச²ந்தி புரம்ஹாகங், அட்ட²பிதா ச பி⁴க்கு²னோ.

    Na icchanti puramhākaṃ, aṭṭhapitā ca bhikkhuno.

    கிம்ஹி வாதி கதமஞ்ச, தி³ட்டே²ன ஸுதஸங்காய;

    Kimhi vāti katamañca, diṭṭhena sutasaṅkāya;

    சோத³கோ சுதி³தகோ ச, து²ல்லச்சயங் வத்து² ப⁴ண்ட³னங்;

    Codako cuditako ca, thullaccayaṃ vatthu bhaṇḍanaṃ;

    பவாரணாஸங்க³ஹோ ச, அனிஸ்ஸரோ பவாரயேதி.

    Pavāraṇāsaṅgaho ca, anissaro pavārayeti.

    இமம்ஹி க²ந்த⁴கே வத்தூ²னி ச²சத்தாரீஸாதி.

    Imamhi khandhake vatthūni chacattārīsāti.

    பவாரணாக்க²ந்த⁴கோ நிட்டி²தோ.

    Pavāraṇākkhandhako niṭṭhito.







    Footnotes:
    1. பவாரெந்தாஸனே த்³வே ச (ஸீ॰ ஸ்யா॰)
    2. pavārentāsane dve ca (sī. syā.)
    3. ச²ந்த³தா³னபவாரணா (க॰)
    4. chandadānapavāraṇā (ka.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact