Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / மஹாவக்³க³பாளி • Mahāvaggapāḷi

    280. தஸ்ஸுத்³தா³னங்

    280. Tassuddānaṃ

    கோஸம்பி³யங் ஜினவரோ, விவாதா³பத்தித³ஸ்ஸனே;

    Kosambiyaṃ jinavaro, vivādāpattidassane;

    நுக்கி²பெய்ய யஸ்மிங் தஸ்மிங், ஸத்³தா⁴யாபத்தி தே³ஸயே.

    Nukkhipeyya yasmiṃ tasmiṃ, saddhāyāpatti desaye.

    அந்தோஸீமாயங் தத்தே²வ, பா³லகஞ்சேவ வங்ஸதா³;

    Antosīmāyaṃ tattheva, bālakañceva vaṃsadā;

    பாலிலெய்யா ச ஸாவத்தி², ஸாரிபுத்தோ ச கோலிதோ.

    Pālileyyā ca sāvatthi, sāriputto ca kolito.

    மஹாகஸ்ஸபகச்சானா, கொட்டி²கோ கப்பினேன ச;

    Mahākassapakaccānā, koṭṭhiko kappinena ca;

    மஹாசுந்தோ³ ச அனுருத்³தோ⁴, ரேவதோ உபாலி சுபோ⁴.

    Mahācundo ca anuruddho, revato upāli cubho.

    ஆனந்தோ³ ராஹுலோ சேவ, கோ³தமீனாத²பிண்டி³கோ;

    Ānando rāhulo ceva, gotamīnāthapiṇḍiko;

    ஸேனாஸனங் விவித்தஞ்ச, ஆமிஸங் ஸமகம்பி ச.

    Senāsanaṃ vivittañca, āmisaṃ samakampi ca.

    ந கேஹி ச²ந்தோ³ தா³தப்³போ³, உபாலிபரிபுச்சி²தோ;

    Na kehi chando dātabbo, upāliparipucchito;

    அனானுவஜ்ஜோ ஸீலேன, ஸாமக்³கீ³ ஜினஸாஸனேதி.

    Anānuvajjo sīlena, sāmaggī jinasāsaneti.

    கோஸம்ப³கக்க²ந்த⁴கோ நிட்டி²தோ.

    Kosambakakkhandhako niṭṭhito.

    மஹாவக்³க³பாளி நிட்டி²தா.

    Mahāvaggapāḷi niṭṭhitā.


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact