Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi

    3. ததியஸிக்கா²பத³ங்

    3. Tatiyasikkhāpadaṃ

    988. ததியே யத்தகந்தி யத்தகங் ஸுத்தந்தி ஸம்ப³ந்தோ⁴. அஞ்சி²தந்தி கட்³டி⁴தங். தஸ்மிந்தி தத்தகே ஸுத்தேதி ஸம்ப³ந்தோ⁴. தக்கம்ஹீதி எத்த² தக்கோதி ஏகோ அயோமயோ ஸுத்தகந்தனஸ்ஸ உபகரணவிஸேஸோ. ஸோ ஹி தகீயதி ஸுத்தங் ப³ந்தீ⁴யதி எத்த², ஏதேனாதி வா தக்கோதி வுச்சதி, தஸ்மிங். கந்தனதோதி கந்தீயதே கப்பாஸாதி³பா⁴வஸ்ஸ சி²ந்தீ³யதே கந்தனங், ததோ.

    988. Tatiye yattakanti yattakaṃ suttanti sambandho. Añchitanti kaḍḍhitaṃ. Tasminti tattake sutteti sambandho. Takkamhīti ettha takkoti eko ayomayo suttakantanassa upakaraṇaviseso. So hi takīyati suttaṃ bandhīyati ettha, etenāti vā takkoti vuccati, tasmiṃ. Kantanatoti kantīyate kappāsādibhāvassa chindīyate kantanaṃ, tato.

    989. த³ஸிகஸுத்தாதி³ந்தி எத்த² த³ஸாதி வத்த²ஸ்ஸாவயவோ. ஸோ ஹி தி³ய்யதி அவக²ண்டீ³யதீதி த³ஸாதி வுச்சதி, தஸ்ஸங் த³ஸாயங் பவத்தங் த³ஸிகங், தமேவ ஸுத்தங் த³ஸிகஸுத்தங். ஆதி³ஸத்³தே³ன வக்க²மானங் து³க்கந்திதஸுத்தாதி³ங் ஸங்க³ண்ஹாதீதி. ததியங்.

    989.Dasikasuttādinti ettha dasāti vatthassāvayavo. So hi diyyati avakhaṇḍīyatīti dasāti vuccati, tassaṃ dasāyaṃ pavattaṃ dasikaṃ, tameva suttaṃ dasikasuttaṃ. Ādisaddena vakkhamānaṃ dukkantitasuttādiṃ saṅgaṇhātīti. Tatiyaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³ • Bhikkhunīvibhaṅga / 3. ததியஸிக்கா²பத³ங் • 3. Tatiyasikkhāpadaṃ

    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / பி⁴க்கு²னீவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā / 3. ததியஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 3. Tatiyasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / 3. ததியஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 3. Tatiyasikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact