Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / தே²ரகா³தா²பாளி • Theragāthāpāḷi

    2. தேகிச்ச²காரித்தே²ரகா³தா²

    2. Tekicchakārittheragāthā

    381.

    381.

    ‘‘அதிஹிதா வீஹி, க²லக³தா ஸாலீ;

    ‘‘Atihitā vīhi, khalagatā sālī;

    ந ச லபே⁴ பிண்ட³ங், கத²மஹங் கஸ்ஸங்.

    Na ca labhe piṇḍaṃ, kathamahaṃ kassaṃ.

    382.

    382.

    ‘‘பு³த்³த⁴மப்பமெய்யங் அனுஸ்ஸர பஸன்னோ;

    ‘‘Buddhamappameyyaṃ anussara pasanno;

    பீதியா பு²டஸரீரோ ஹோஹிஸி ஸததமுத³க்³கோ³.

    Pītiyā phuṭasarīro hohisi satatamudaggo.

    383.

    383.

    ‘‘த⁴ம்மமப்பமெய்யங் அனுஸ்ஸர பஸன்னோ;

    ‘‘Dhammamappameyyaṃ anussara pasanno;

    பீதியா பு²டஸரீரோ ஹோஹிஸி ஸததமுத³க்³கோ³.

    Pītiyā phuṭasarīro hohisi satatamudaggo.

    384.

    384.

    ‘‘ஸங்க⁴மப்பமெய்யங் அனுஸ்ஸர பஸன்னோ;

    ‘‘Saṅghamappameyyaṃ anussara pasanno;

    பீதியா பு²டஸரீரோ ஹோஹிஸி ஸததமுத³க்³கோ³.

    Pītiyā phuṭasarīro hohisi satatamudaggo.

    385.

    385.

    ‘‘அப்³போ⁴காஸே விஹரஸி, ஸீதா ஹேமந்திகா இமா ரத்யோ;

    ‘‘Abbhokāse viharasi, sītā hemantikā imā ratyo;

    மா ஸீதேன பரேதோ விஹஞ்ஞித்தோ², பவிஸ த்வங் விஹாரங் பு²ஸிதக்³க³ளங்.

    Mā sītena pareto vihaññittho, pavisa tvaṃ vihāraṃ phusitaggaḷaṃ.

    386.

    386.

    ‘‘பு²ஸிஸ்ஸங் சதஸ்ஸோ அப்பமஞ்ஞாயோ, தாஹி ச ஸுகி²தோ விஹரிஸ்ஸங்;

    ‘‘Phusissaṃ catasso appamaññāyo, tāhi ca sukhito viharissaṃ;

    நாஹங் ஸீதேன விஹஞ்ஞிஸ்ஸங், அனிஞ்ஜிதோ விஹரந்தோ’’தி.

    Nāhaṃ sītena vihaññissaṃ, aniñjito viharanto’’ti.

    … தேகிச்ச²காரீ 1 தே²ரோ….

    … Tekicchakārī 2 thero….







    Footnotes:
    1. தேகிச்ச²கானி (ஸீ॰ ஸ்யா॰ பீ॰)
    2. tekicchakāni (sī. syā. pī.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / தே²ரகா³தா²-அட்ட²கதா² • Theragāthā-aṭṭhakathā / 2. தேகிச்ச²காரித்தே²ரகா³தா²வண்ணனா • 2. Tekicchakārittheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact