Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பரிவாரபாளி • Parivārapāḷi

    தேரஸஸமுட்டா²னங்

    Terasasamuṭṭhānaṃ

    விப⁴ங்கே³ த்³வீஸு பஞ்ஞத்தங், உத்³தி³ஸந்தி உபோஸதே²;

    Vibhaṅge dvīsu paññattaṃ, uddisanti uposathe;

    பவக்கா²மி ஸமுட்டா²னங், யதா²ஞாயங் ஸுணாத² மே.

    Pavakkhāmi samuṭṭhānaṃ, yathāñāyaṃ suṇātha me.

    பாராஜிகங் யங் பட²மங், து³தியஞ்ச ததோ பரங்;

    Pārājikaṃ yaṃ paṭhamaṃ, dutiyañca tato paraṃ;

    ஸஞ்சரித்தானுபா⁴ஸனஞ்ச, அதிரேகஞ்ச சீவரங்.

    Sañcarittānubhāsanañca, atirekañca cīvaraṃ.

    லோமானி பத³ஸோத⁴ம்மோ, பூ⁴தங் ஸங்விதா⁴னேன ச;

    Lomāni padasodhammo, bhūtaṃ saṃvidhānena ca;

    தெ²ய்யதே³ஸனசோரீ ச, அனநுஞ்ஞாதாய தேரஸ.

    Theyyadesanacorī ca, ananuññātāya terasa.

    தேரஸேதே ஸமுட்டா²ன நயா, விஞ்ஞூஹி சிந்திதா.

    Terasete samuṭṭhāna nayā, viññūhi cintitā.

    ஏகேகஸ்மிங் ஸமுட்டா²னே, ஸதி³ஸா இத⁴ தி³ஸ்ஸரே.

    Ekekasmiṃ samuṭṭhāne, sadisā idha dissare.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact