Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā |
6. தெ²ய்யஸத்த²ஸிக்கா²பத³வண்ணனா
6. Theyyasatthasikkhāpadavaṇṇanā
407. ச²ட்டே² – படியாலோகந்தி ஸூரியாலோகஸ்ஸ படிமுக²ங்; பச்சி²மதி³ஸந்தி அத்தோ². கம்மியாதி ஸுங்கட்டா²னே கம்மிகா.
407. Chaṭṭhe – paṭiyālokanti sūriyālokassa paṭimukhaṃ; pacchimadisanti attho. Kammiyāti suṅkaṭṭhāne kammikā.
409. ராஜானங் வா தெ²ய்யங் க³ச்ச²ந்தீதி ராஜானங் வா தே²னெத்வா வஞ்செத்வா ரஞ்ஞோ ஸந்தகங் கிஞ்சி க³ஹெத்வா இதா³னி ந தஸ்ஸ த³ஸ்ஸாமாதி க³ச்ச²ந்தி.
409.Rājānaṃ vā theyyaṃ gacchantīti rājānaṃ vā thenetvā vañcetvā rañño santakaṃ kiñci gahetvā idāni na tassa dassāmāti gacchanti.
411. விஸங்கேதேனாதி காலவிஸங்கேதேன தி³வஸவிஸங்கேதேன ச க³ச்ச²தோ அனாபத்தி. மக்³க³விஸங்கேதேன பன அடவிவிஸங்கேதேன வா ஆபத்தியேவ. ஸேஸமெத்த² பி⁴க்கு²னிவக்³கே³ வுத்தனயத்தா உத்தானத்த²மேவ. தெ²ய்யஸத்த²ஸமுட்டா²னங் – காயசித்ததோ காயவாசாசித்ததோ ச ஸமுட்டா²தி, கிரியங், ஸஞ்ஞாவிமொக்க²ங், ஸசித்தகங், பண்ணத்திவஜ்ஜங், காயகம்மங், வசீகம்மங், திசித்தங், திவேத³னந்தி.
411.Visaṅketenāti kālavisaṅketena divasavisaṅketena ca gacchato anāpatti. Maggavisaṅketena pana aṭavivisaṅketena vā āpattiyeva. Sesamettha bhikkhunivagge vuttanayattā uttānatthameva. Theyyasatthasamuṭṭhānaṃ – kāyacittato kāyavācācittato ca samuṭṭhāti, kiriyaṃ, saññāvimokkhaṃ, sacittakaṃ, paṇṇattivajjaṃ, kāyakammaṃ, vacīkammaṃ, ticittaṃ, tivedananti.
தெ²ய்யஸத்த²ஸிக்கா²பத³ங் ச²ட்ட²ங்.
Theyyasatthasikkhāpadaṃ chaṭṭhaṃ.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³ • Mahāvibhaṅga / 7. ஸப்பாணகவக்³கோ³ • 7. Sappāṇakavaggo
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / 6. தெ²ய்யஸத்த²ஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 6. Theyyasatthasikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / 6. தெ²ய்யஸத்த²ஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 6. Theyyasatthasikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / 6. தெ²ய்யஸத்த²ஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 6. Theyyasatthasikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 6. தெ²ய்யஸத்த²ஸிக்கா²பத³ங் • 6. Theyyasatthasikkhāpadaṃ