Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / பரிவாரபாளி • Parivārapāḷi |
4. துவட்டவக்³கோ³
4. Tuvaṭṭavaggo
234. த்³வே பி⁴க்கு²னியோ ஏகமஞ்சே துவட்டெந்தியோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜந்தி. நிபஜ்ஜந்தி, பயோகே³ து³க்கடங்; நிபன்னே, ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.
234. Dve bhikkhuniyo ekamañce tuvaṭṭentiyo dve āpattiyo āpajjanti. Nipajjanti, payoge dukkaṭaṃ; nipanne, āpatti pācittiyassa.
த்³வே பி⁴க்கு²னியோ ஏகத்த²ரணபாவுரணா துவட்டெந்தியோ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜந்தி. நிபஜ்ஜந்தி, பயோகே³ து³க்கடங்; நிபன்னே, ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.
Dve bhikkhuniyo ekattharaṇapāvuraṇā tuvaṭṭentiyo dve āpattiyo āpajjanti. Nipajjanti, payoge dukkaṭaṃ; nipanne, āpatti pācittiyassa.
பி⁴க்கு²னியா ஸஞ்சிச்ச அபா²ஸுங் கரொந்தீ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. கரோதி, பயோகே³ து³க்கடங்; கதே, ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.
Bhikkhuniyā sañcicca aphāsuṃ karontī dve āpattiyo āpajjati. Karoti, payoge dukkaṭaṃ; kate, āpatti pācittiyassa.
து³க்கி²தங் ஸஹஜீவினிங் நேவ உபட்டெ²ந்தீ ந உபட்டா²பனாய உஸ்ஸுக்கங் கரொந்தீ ஏகங் ஆபத்திங் ஆபஜ்ஜதி. பாசித்தியங்.
Dukkhitaṃ sahajīviniṃ neva upaṭṭhentī na upaṭṭhāpanāya ussukkaṃ karontī ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Pācittiyaṃ.
பி⁴க்கு²னியா உபஸ்ஸயங் த³த்வா குபிதா அனத்தமனா நிக்கட்³ட⁴ந்தீ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. நிக்கட்³ட⁴தி, பயோகே³ து³க்கடங்; நிக்கட்³டி⁴தே, ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.
Bhikkhuniyā upassayaṃ datvā kupitā anattamanā nikkaḍḍhantī dve āpattiyo āpajjati. Nikkaḍḍhati, payoge dukkaṭaṃ; nikkaḍḍhite, āpatti pācittiyassa.
ஸங்ஸட்டா² பி⁴க்கு²னீ யாவததியங் ஸமனுபா⁴ஸனாய ந படினிஸ்ஸஜ்ஜந்தீ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. ஞத்தியா து³க்கடங்; கம்மவாசாபரியோஸானே ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.
Saṃsaṭṭhā bhikkhunī yāvatatiyaṃ samanubhāsanāya na paṭinissajjantī dve āpattiyo āpajjati. Ñattiyā dukkaṭaṃ; kammavācāpariyosāne āpatti pācittiyassa.
அந்தோரட்டே² ஸாஸங்கஸம்மதே ஸப்படிப⁴யே அஸத்தி²கா சாரிகங் சரந்தீ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. படிபஜ்ஜதி, பயோகே³ து³க்கடங்; படிபன்னே, ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.
Antoraṭṭhe sāsaṅkasammate sappaṭibhaye asatthikā cārikaṃ carantī dve āpattiyo āpajjati. Paṭipajjati, payoge dukkaṭaṃ; paṭipanne, āpatti pācittiyassa.
திரோரட்டே² ஸாஸங்கஸம்மதே ஸப்படிப⁴யே அஸத்தி²கா சாரிகங் சரந்தீ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. படிபஜ்ஜதி, பயோகே³ து³க்கடங்; படிபன்னே, ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.
Tiroraṭṭhe sāsaṅkasammate sappaṭibhaye asatthikā cārikaṃ carantī dve āpattiyo āpajjati. Paṭipajjati, payoge dukkaṭaṃ; paṭipanne, āpatti pācittiyassa.
அந்தோவஸ்ஸங் சாரிகங் சரந்தீ த்³வே ஆபத்தியோ ஆபஜ்ஜதி. படிபஜ்ஜதி, பயோகே³ து³க்கடங்; படிபன்னே, ஆபத்தி பாசித்தியஸ்ஸ.
Antovassaṃ cārikaṃ carantī dve āpattiyo āpajjati. Paṭipajjati, payoge dukkaṭaṃ; paṭipanne, āpatti pācittiyassa.
வஸ்ஸங்வுட்டா² பி⁴க்கு²னீ சாரிகங் ந பக்கமந்தீ ஏகங் ஆபத்திங் ஆபஜ்ஜதி. பாசித்தியங்.
Vassaṃvuṭṭhā bhikkhunī cārikaṃ na pakkamantī ekaṃ āpattiṃ āpajjati. Pācittiyaṃ.
துவட்டவக்³கோ³ சதுத்தோ².
Tuvaṭṭavaggo catuttho.