Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    7-9. உட்³டி³தஸுத்தாதி³வண்ணனா

    7-9. Uḍḍitasuttādivaṇṇanā

    67. ஸத்தமே தண்ஹாய உட்³டி³தோதி தண்ஹாய உல்லங்கி⁴தோ. சக்கு²ஞ்ஹி தண்ஹாரஜ்ஜுனா ஆவுனித்வா ரூபனாக³த³ந்தே உட்³டி³தங், ஸோதாதீ³னி ஸத்³தா³தீ³ஸூதி தண்ஹாய உட்³டி³தோ லோகோ. மச்சுனா பிஹிதோதி அனந்தரே அத்தபா⁴வே கதங் கம்மங் ந தூ³ரங் ஏகசித்தந்தரங், ப³லவதியா பன மாரணந்திகவேத³னாய பப்³ப³தேன விய ஒத்த²டத்தா ஸத்தா தங் ந பு³ஜ்ஜ²ந்தீதி ‘‘மச்சுனா பிஹிதோ லோகோ’’தி வுத்தங். ஸத்தமங்.

    67. Sattame taṇhāya uḍḍitoti taṇhāya ullaṅghito. Cakkhuñhi taṇhārajjunā āvunitvā rūpanāgadante uḍḍitaṃ, sotādīni saddādīsūti taṇhāya uḍḍito loko. Maccunā pihitoti anantare attabhāve kataṃ kammaṃ na dūraṃ ekacittantaraṃ, balavatiyā pana māraṇantikavedanāya pabbatena viya otthaṭattā sattā taṃ na bujjhantīti ‘‘maccunā pihito loko’’ti vuttaṃ. Sattamaṃ.

    68. அட்ட²மே ஸ்வேவ பஞ்ஹோ தே³வதாய ஹெட்டு²பரியாயவஸேன புச்சி²தோ. அட்ட²மங்.

    68. Aṭṭhame sveva pañho devatāya heṭṭhupariyāyavasena pucchito. Aṭṭhamaṃ.

    69. நவமே ஸப்³ப³ங் உத்தானமேவ. நவமங்.

    69. Navame sabbaṃ uttānameva. Navamaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya
    7. உட்³டி³தஸுத்தங் • 7. Uḍḍitasuttaṃ
    8. பிஹிதஸுத்தங் • 8. Pihitasuttaṃ
    9. இச்சா²ஸுத்தங் • 9. Icchāsuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)
    7. உட்³டி³தஸுத்தவண்ணனா • 7. Uḍḍitasuttavaṇṇanā
    8. பிஹிதஸுத்தவண்ணனா • 8. Pihitasuttavaṇṇanā
    9. இச்சா²ஸுத்தவண்ணனா • 9. Icchāsuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact