Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā

    9. உக்கி²த்தஸம்போ⁴க³ஸிக்கா²பத³வண்ணனா

    9. Ukkhittasambhogasikkhāpadavaṇṇanā

    424-5. நவமே – அகடானுத⁴ம்மேனாதி அனுத⁴ம்மோ வுச்சதி ஆபத்தியா அத³ஸ்ஸனே வா அப்படிகம்மே வா பாபிகாய தி³ட்டி²யா அப்படினிஸ்ஸக்³கே³ வா த⁴ம்மேன வினயேன ஸத்து²ஸாஸனேன உக்கி²த்தகஸ்ஸ அனுலோமவத்தங் தி³ஸ்வா கதா ஓஸாரணா; ஸோ ஓஸாரணஸங்கா²தோ அனுத⁴ம்மோ யஸ்ஸ ந கதோ, அயங் அகடானுத⁴ம்மோ நாம, தாதி³ஸேன ஸத்³தி⁴ந்தி அத்தோ². தேனேவஸ்ஸ பத³பா⁴ஜனே ‘‘அகடானுத⁴ம்மோ நாம உக்கி²த்தோ அனோஸாரிதோ’’தி வுத்தங்.

    424-5. Navame – akaṭānudhammenāti anudhammo vuccati āpattiyā adassane vā appaṭikamme vā pāpikāya diṭṭhiyā appaṭinissagge vā dhammena vinayena satthusāsanena ukkhittakassa anulomavattaṃ disvā katā osāraṇā; so osāraṇasaṅkhāto anudhammo yassa na kato, ayaṃ akaṭānudhammo nāma, tādisena saddhinti attho. Tenevassa padabhājane ‘‘akaṭānudhammo nāma ukkhitto anosārito’’ti vuttaṃ.

    தே³தி வா படிக்³க³ண்ஹாதி வாதி ஏகபயோகே³ன ப³ஹும்பி த³த³தோ வா க³ண்ஹதோ வா ஏகங் பாசித்தியங். விச்சி²ந்தி³த்வா விச்சி²ந்தி³த்வா தெ³ந்தஸ்ஸ ச க³ண்ஹந்தஸ்ஸ ச பயோக³க³ணனாய பாசித்தியானி . ஸேஸமெத்த² உத்தானமேவ. திஸமுட்டா²னங் – கிரியங், ஸஞ்ஞாவிமொக்க²ங், ஸசித்தகங், பண்ணத்திவஜ்ஜங், காயகம்மங், வசீகம்மங், திசித்தங், திவேத³னந்தி.

    Deti vā paṭiggaṇhāti vāti ekapayogena bahumpi dadato vā gaṇhato vā ekaṃ pācittiyaṃ. Vicchinditvā vicchinditvā dentassa ca gaṇhantassa ca payogagaṇanāya pācittiyāni . Sesamettha uttānameva. Tisamuṭṭhānaṃ – kiriyaṃ, saññāvimokkhaṃ, sacittakaṃ, paṇṇattivajjaṃ, kāyakammaṃ, vacīkammaṃ, ticittaṃ, tivedananti.

    உக்கி²த்தஸம்போ⁴க³ஸிக்கா²பத³ங் நவமங்.

    Ukkhittasambhogasikkhāpadaṃ navamaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³ • Mahāvibhaṅga / 7. ஸப்பாணகவக்³கோ³ • 7. Sappāṇakavaggo

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā / 9. உக்கி²த்தஸம்போ⁴க³ஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 9. Ukkhittasambhogasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / 9. உக்கி²த்தஸம்போ⁴க³ஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 9. Ukkhittasambhogasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / 9. உக்கி²த்தஸம்போ⁴க³ஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 9. Ukkhittasambhogasikkhāpadavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 9. உக்கி²த்தஸம்போ⁴க³ஸிக்கா²பத³ங் • 9. Ukkhittasambhogasikkhāpadaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact