Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸாரத்த²தீ³பனீ-டீகா • Sāratthadīpanī-ṭīkā |
3. உக்கோடனஸிக்கா²பத³வண்ணனா
3. Ukkoṭanasikkhāpadavaṇṇanā
392. ததியே யதா²பதிட்டி²தபா⁴வேன பதிட்டா²துங் ந தெ³ந்தீதி தேஸங் பவத்திஆகாரத³ஸ்ஸனத்த²ங் வுத்தங். யங் பன த⁴ம்மேன அதி⁴கரணங் நிஹதங், தங் ஸுனிஹதமேவ. ஸசே விப்பகதே கம்மே படிக்கோஸதி, தங் ஸஞ்ஞாபெத்வாவ காதப்³ப³ங். இதரதா² கம்மஞ்ச குப்பதி, காரகானஞ்ச ஆபத்தி. ஸேஸமெத்த² உத்தானமேவ. யதா²த⁴ம்மங் நிஹதபா⁴வோ, ஜானநா, உக்கோடனாதி இமானி பனெத்த² தீணி அங்கா³னி.
392. Tatiye yathāpatiṭṭhitabhāvena patiṭṭhātuṃ na dentīti tesaṃ pavattiākāradassanatthaṃ vuttaṃ. Yaṃ pana dhammena adhikaraṇaṃ nihataṃ, taṃ sunihatameva. Sace vippakate kamme paṭikkosati, taṃ saññāpetvāva kātabbaṃ. Itarathā kammañca kuppati, kārakānañca āpatti. Sesamettha uttānameva. Yathādhammaṃ nihatabhāvo, jānanā, ukkoṭanāti imāni panettha tīṇi aṅgāni.
உக்கோடனஸிக்கா²பத³வண்ணனா நிட்டி²தா.
Ukkoṭanasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவிப⁴ங்க³ • Mahāvibhaṅga / 7. ஸப்பாணகவக்³கோ³ • 7. Sappāṇakavaggo
அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / வினயபிடக (அட்ட²கதா²) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / மஹாவிப⁴ங்க³-அட்ட²கதா² • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / 3. உக்கோடனஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 3. Ukkoṭanasikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / 3. உக்கோடனஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 3. Ukkoṭanasikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / விமதிவினோத³னீ-டீகா • Vimativinodanī-ṭīkā / 3. உக்கோடனஸிக்கா²பத³வண்ணனா • 3. Ukkoṭanasikkhāpadavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 3. உக்கோடனஸிக்கா²பத³ங் • 3. Ukkoṭanasikkhāpadaṃ