Sănătate

    Un antioxidant pentru o piele mai tânără


    Cercetătorii de la Universitatea Newcastle, din Marea Britanie, au identificat un antioxidant numit Tiron, care oferă protecţie completă împotriva unor tipuri de radiaţii solare periculoase şi poate ajuta pielea să arate tânără pentru mult timp.


    Radiaţiile UVB cauzează arsuri solare la suprafaţa pielii, iar radiaţiile UVA pătrund în profunzime şi deteriorează AND-ul prin generarea de radicali liberi care degradează colagenul şi elastina ce dau elasticitate pielii, ducând la riduri şi chiar la cancer de piele.

    Antioxidanţii din alimente cum ar fi ceaiul verde, resveratrolul din vinul roşu, licopenul din roşii, curcuma din turmeric, unele componente din cremele cosmetice, neutralizează parţial aceste prejudicii.

    Resveratrolul protejează cam în procent de 22% faţă de radiatiile UVA şi faţă de stresul oxidativ, curcumina oferă o protecţie de 16% faţă de stresul oxidativ şi de 8% faţă de radiaţiile UVA.

    Cercetătorii au găsit antioxidantul care ţinteşte mitocondriile din celulele pielii. Ei l-au comparat cu alţi antioxidanţi non-specifici, cum sunt resveratrolul din vinul roşu şi curcumina din rădăcina plantei Curcuma Longa, care ţintesc întreaga celulă şi au constatat că Tiron, antioxidantul ce vizează mitocondriile, oferă o protecţie totală celulelor pielii împotriva radiaţiilor UVA şi elimină enzimele deteriorate de stress.

    Tiron nu este un produs natural şi nu a fost testat pentru toxicitate la oameni, existând doar teste pe animale.

    GH. MANOIU | 20 IANUARIE 2014




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Universităţile din Newcastle şi Glasgow vor începe un studiu comandat de Diabetes UK privind posibilitatea ca pierderea în greutate bazată pe o dietă cu lichide săracă în calorii şi menţinerea greutăţii printr-un program structurat personalizat, să fie un tratament viabil care să pună diabetul de tip 2 în remisie pe termen lung.
    Persoanele care au luat o singură pastilă de vitamină de două ori pe zi, au redus riscul celor mai frecvente două forme de cancer de piele cu aproape un sfert, afirmă cercetătorii de la Dermatology University of Sydney.
    Cercetătorii de la Icahn school of medicine at Mount Sinai, din New York, au testat efectul pe care îl au produşii finali de glicare avansată sau AGEs asupra sănătăţii. Experimentele pe animale au arătat că o dietă bogată în AGEs afectează chimia creierului şi poate da demenţă şi sindrom metabolic.
    În urma unui studiu efectuat pe mii de oameni, experţii au avertizat că un consum prea mare de vitamine sintetice, peste doza zilnică recomandată, ar putea creşte riscul de a dezvolta cancer şi boli de inimă cu până la 20%.
    O nouă terapie pentru cancerul pulmonar ar putea să dubleze speranţa de viaţă la unii pacienţi. Rezultatele studiului au fost descrise ca o reală speranţă pentru pacienţi.
    O alimentaţie prea bogată în grăsimi poate perturba masiv maturizarea cortexului adolescenţilor, conform oamenilor de ştiinţă de la Institutul Federal de Tehnologie din Zurich şi de la Universitatea din Zurich.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact