Mapamond

    Un mormânt vechi de 5600 de ani descoperit în Egipt

    Un mormânt şi o mumie veche de 5600 de ani, înainte de prima dinastie de faraoni, au fost descoperite în sudul Egiptului.


    În plus faţă de mumia care pare a fi a unui adolescent sau tânăr adult, mormântul, rămas nejefuit, conţine statueta din fildeş a unui om bărbos, o duzină de piepteni de fildeş şi diverse unelte şi arme.

    Acest mormânt, descoperit în site-ul arheologic Hierakonpolis, numele dat de vechii greci la Nekhen, capitala regatului Egiptului de Sus, centru de cult al lui Horus în regiunea Kom al-Ahmar între Luxor şi Aswan, a fost construit înainte de domnia lui Narmer (3185 - 3125 i.Hr.), primul rege care a unit Egiptul de Sus şi Egiptul de Jos şi considerat fondator al primei dinastii de faraoni.

    7 MAI 2014



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un arheolog a făcut o descoperirea surprinzătoare, găsind mercur lichid sub o piramidă veche din Mexic, datând de dinainte de epoca aztecilor. Acest lucru ar putea însemna prezenţa unui mormânt regal sub unul dintre cele mai criptice oraşe din America.
    Modul cum au reuşit anticii egipteni să transporte uriaşele blocuri de piatră de 2,5 tone utilizate la construirea piramidelor a fost un lucru ce a uimit istoricii timp de secole şi a fost unul dintre subiectele preferate ale pasionaţilor de extratereştri. Acum, cercetătorii ar putea avea răspunsul.
    Imaginea luată de roverul Curiosity pe Planeta Roşie a stârnit entuziastmul vânătorilor de extratereştri. În imagine se văd forme asemănătoare cu ale unui femur de dinozaur.
    Microsoft a dezvoltat Skype Translator, o aplicaţie pentru Skype care traduce conversaţiile de voce în alte limbi în timp aproape real.
    Cel mai vechi computer din lume, cum a fost numit Mecanismul din Antikythera, este un dispozitiv analog complex, format din cadrane şi rotiţe, conceput pentru a prevedea poziţiile astronomice şi eclipsele, inventat de greci acum mai bine de 2100 de ani.
    În mod obişnuit, Etiopia a fost considerată ca leagănul oamenilor moderni, deoarece aici au fost găsite cele mai vechi fosile de Homo sapiens, dar o nouă descoperire sugerează că originea oamenilor moderni s-ar putea muta în Maroc.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact