Sănătate

    Tratament fără antibiotice împotriva infecţiei cu C. difficile

    Un studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Stanford din California, a arătat cum infectarea cu bacteria Clostridium difficile poate fi tratată fără a folosi antibiotice.



    Clostridium difficile văzută la microscopul electronic.


    Bacteria Clostridium difficile trăieşte inofensiv în intestinele multor oameni, dar poate crea probleme grave persoanelor al căror sistem imunitar este slăbit.

    În cazul în care bacteria infectează şi copleşeşte un pacient, ea poate provoca boli grave. Antibioticele care sunt utilizate pentru a contracara infecţia bacteriană, distrug însă şi microbii benefici din intestin care în mod normal ţin Clostridium difficile sub control.

    Noul compus, numit ebselen, nu ucide de fapt Clostridium difficile, dar previne eliberarea de toxine care pot produce inflamarea ţesutului, deshidratare şi diaree. Compusul pare sigur pentru om, dar studiile sale clinice sunt încă în curs pentru tratamentul privind accidentele vasculare cerebrale şi tulburările bipolare.

    28 SEPTEMBRIE 2015



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Un studiu realizat la Universitatea din Huddersfield privind proprietăţile anti-inflamatorii ale produselor naturale a relevat posibilitatea de a inhiba inflamaţia celulelor creierului cu ajutorul punicalagin-ului, un compus ce se găseşte în fructul de rodie.
    Cercetătorii de la George Mason University, Washington, Statele Unite, au descoperit o scădere a fluxului sanguin la femeile cu bulimie în partea creierului implicat în gândirea autocritică, fapt ce susţine ideea că aceste persoane folosesc alimentele pentru a evita gândurile negative despre ei înşişi.
    Eliminarea băuturilor zaharoase din dietă ar reduce semnificativ riscul de apariţie a diabetului de tip 2, potrivit rezultatelor unui studiu internaţional.
    Consumul sucului concentrat de afine îmbunătăţeşte funcţionarea creierului la persoanele în vârstă, conform unui studiu realizat la Universitatea Exeter din Devon, Anglia.
    Depunerea unei substante numite amiloid-ß in creier si formarea de placi, este cunoscuta ca o manifestare a bolii Alzheimer. Dar mecanismul de formare a acestor placi nu este cunoscut. Pornind de la faptul ca ionii metalici influenteaza depunerile acestei substante in conditii de laborator, o echipa de cercetatori de la Centrul Birchall al Universitatii Keele din Staffordshire, Marea Britanie, a studiat mecanismul prin care acesti ioni pot reduce formarea de placi in creier.
    Cercetători de la Johns Hopkins University School of Medicine şi Bloomberg School of Public Health au încercat să găsească răspunsul la întrebarea de ce unele ţesuturi sunt de milioane de ori mai vulnerabile la cancer decât altele.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact