Sănătate

    Un nou tratament pentru cancerul avansat de vezică urinară

    Oamenii de ştiinţă de la London's Barts Cancer Institute al Queen Mary University au făcut o descoperire inovatoare în dezvoltarea unui nou tratament pentru cancerul avansat al vezicii urinare, pentru tratamentul căruia nu au existat progrese în ultimii 30 de ani.


    Studiul a analizat un anticorp care blochează o proteină ce ajută celulele canceroase să se sustragă sistemului imunitar. Într-o primă fază, 68 de pacienţi aflaţi într-o fază de cancer avansat, care nu au răspuns la tratamentele standard, cum ar fi chimioterapia, au primit acest anticorp.

    După şase săptămâni de tratament, 43 la sută dintre pacienţi au prezentat o diminuare a tumorii. Procentul a crescut la 52 la sută după 12 săptămâni, iar la doi dintre pacienţi (reprezentînd 7 la sută dintre pacienţii aflaţi în studiu) imagistica radiologică nu a mai găsit cancer după aplicarea tratamentului.

    Este nevoie acum de studii mai ample pentru a confirma rezultatele.

    Cancerul vezicii urinare este depistat de obicei târziu, când este deja extins la alte părţi ale corpului, fapt ce îl face greu de tratat şi singura opţiune este chimioterapia. Media de supravieţuire după diagnostic este de 12-18 luni, chiar urmând un tratament, motiv pentru care mulţi pacienţi renuntă să urmeze chimioterapia extrem de toxică.

    3 DECEMBRIE 2014



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Morcovii, cartofii dulci, broccoli, varza sau mazărea stimulează activitatea creierului şi încetinesc apariţia bolilor cerebrale, cum ar fi demenţa sau Alzheimer, afirmă un studiu realizat la Universitatea din Georgia, Statele Unite.
    Conform cercetărilor specialiştilor de la Washington University School of Medicine din St. Louis şi University of Pennsylvania, există o conexiune extrem de puternică între problemele de somn şi bolile neurodegenerative. Lipsa de somn creşte riscul de Alzheimer şi perturbarea tiparelor de somn este printre primele semne ale acestei maladii.
    Un tratament pentru infecţii oculare vechi de 1000 de ani ar putea deţine cheia pentru distrugerea microbilor rezistenţi la antibiotice.
    Cercetătorii elveţieni de la Spitalul Universitar din Zürich testează folosirea oxigenului în tratarea cancerului.
    Pâinea, chips-urile şi cartofii ar trebui să fie prăjiţi la o culoare galben-aurie, şi nu la maro, pentru a reduce aportul unui produs care ar putea provoca cancer.
    Studii facute de cercetatori de la Universitatea din Illinois au dus la concluzia ca ar putea exista o legatura intre dieta bogata in grasimi si problemele copiilor privind atentia, hiperactivitatea sau dizabilitatile de memorie si invatare.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact