Mapamond

    Cele mai vechi unelte folosite pe teritoriul Japoniei, descoperite în Okinawa


    Muzeul Okinawa Prefectural Museum & Art a anunţat descoperirea unor unelte din scoică vechi de aproximativ 20000 de ani, în peştera Sakitari-do, aproape de locul în care au fost găsite cele mai vechi schelete întregi din ţară.


    Aproximativ 40 de fragmente de cochilii de la diverse tipuri de scoici ce par să fi fost folosite de oamenii din Paleolitic ca instrumente, au fost găsite alături de un dinte uman şi un os de la picior. Datarea cu carbon a urmelor de cărbune din aceeaşi formaţiune geologică indică o vechime a rămăşiţelor de 20000 până la 23000 de ani.

    De asemenea, s-au descoperit fragmente de cochilii ce par să fi fost folosite ca mărgele. Acestea sunt cele mai vechi unelte descoperite pe teritoriul Japoniei.

    Omul Minatogawa, singurul schelet găsit întreg, a fost descoperit la doar 1,5 km sud de peştera Sakitari-do şi are aceeaşi vechime cu artefactele de aici.

    Solul calcaros din Okinawa a permis păstrarea oaselor mult mai bine decât solul acid din restul Japoniei.

    Antropologii şi arheologii au fost mult timp nedumeriţi de faptul că în Okinawa lipsesc artefactele care însoţesc de obicei oasele umane din Paleolitic. Ei se aşteptau să găsească obiecte făcute din piatră, aşa cum sunt cele descoperite în restul Japoniei.

    GH. MANOIU | 25 FEBRUARIE 2014




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Australia a pierdut în ultimii 200 de ani una din zece specii native de mamifere, cea mai ridicată rată de pierdere din lume în această perioadă de timp.
    Neurochirurgi, antropologi şi arheologi lucrează pentru a recrea tehnicile chirurgicale ale anticilor, după ce au constatat că o operaţie pe creier, veche de 2300 ani efectuată în Siberia, a avut succes.
    Una dintre cele mai mari catastrofe cosmice din istoria sistemului nostru solar a lăsat urme în Suedia. Craterele studiate în centrul Suediei arată că doi asteroizi gemeni au lovit Pământul în urmă cu 458 milioane ani.
    Institutul Niels Bohr a realizat un nou studiu concluzionând că există riscul ca mările din jurul Scandinaviei, Angliei, Olandei şi nordului Germaniei să crească cu 1,6 metri în acest secol, mult mai mult decât media globală.
    Antarctica a fost acoperită cu întinse păduri în Triasic, distruse probabil de inundaţii catastrofale.
    Posibilităţile "plauzibile" ale existenţei tigrului tasmanian in nordul provinciei australiene Queensland au determinat oamenii de ştiinţă să înceapă o căutare a speciei despre care se credea că a dispărut cu mai mult de 80 de ani în urmă.

    © 1991-2024 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare
    Contact