Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / மஹாவக்³க³-அட்ட²கதா² • Mahāvagga-aṭṭhakathā

    உபாலிபுச்சா²கதா²

    Upālipucchākathā

    400. உபாலிபஞ்ஹேஸுபி வத்து²வஸேனேவ த⁴ம்மாத⁴ம்மகம்மங் விப⁴த்தங். தத்த² த்³வே நயா – ஏகமூலகோ ச த்³விமூலகோ ச. ஏகமூலகோ உத்தானோயேவ. த்³விமூலகே யதா² ஸதிவினயோ அமூள்ஹவினயேன ஸத்³தி⁴ங் ஏகா புச்சா² கதா, ஏவங் அமூள்ஹவினயாத³யோபி தஸ்ஸபாபிய்யஸிகாதீ³ஹி. அவஸானே பன உபஸம்பதா³ரஹங் உபஸம்பாதே³தீதி ஏகமேவ பத³ங் ஹோதி. பரதோ பி⁴க்கூ²னம்பி ஸதிவினயங் ஆதி³ங் கத்வா ஏகேகேன ஸத்³தி⁴ங் ஸேஸபதா³னி யோஜேதப்³பா³னி.

    400. Upālipañhesupi vatthuvaseneva dhammādhammakammaṃ vibhattaṃ. Tattha dve nayā – ekamūlako ca dvimūlako ca. Ekamūlako uttānoyeva. Dvimūlake yathā sativinayo amūḷhavinayena saddhiṃ ekā pucchā katā, evaṃ amūḷhavinayādayopi tassapāpiyyasikādīhi. Avasāne pana upasampadārahaṃ upasampādetīti ekameva padaṃ hoti. Parato bhikkhūnampi sativinayaṃ ādiṃ katvā ekekena saddhiṃ sesapadāni yojetabbāni.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / வினயபிடக • Vinayapiṭaka / மஹாவக்³க³பாளி • Mahāvaggapāḷi / 241. உபாலிபுச்சா²கதா² • 241. Upālipucchākathā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / வஜிரபு³த்³தி⁴-டீகா • Vajirabuddhi-ṭīkā / உபாலிபுச்சா²கதா²வண்ணனா • Upālipucchākathāvaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / வினயபிடக (டீகா) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / பாசித்யாதி³யோஜனாபாளி • Pācityādiyojanāpāḷi / 241. உபாலிபுச்சா²கதா² • 241. Upālipucchākathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact