Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய (அட்ட²கதா²) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    2. உபதிஸ்ஸஸுத்தவண்ணனா

    2. Upatissasuttavaṇṇanā

    236. து³தியே அத்தி² நு கோ² தங் கிஞ்சி லோகஸ்மிந்தி இத³ங் அதிஉளாரம்பி ஸத்தங் வா ஸங்கா²ரங் வா ஸந்தா⁴ய வுத்தங். ஸத்து²பி கோ²தி இத³ங் யஸ்மா ஆனந்த³த்தே²ரஸ்ஸ ஸத்த²ரி அதி⁴மத்தோ ச²ந்தோ³ ச பேமஞ்ச, தஸ்மா ‘‘கிங் நு கோ² இமஸ்ஸ தே²ரஸ்ஸ ஸத்து² விபரிணாமேனபி ஸோகாத³யோ நுப்பஜ்ஜெய்யு’’ந்தி ஜானநத்த²ங் புச்ச²தி? தீ³க⁴ரத்தந்தி ஸூகரக²தலேணத்³வாரே தீ³க⁴னக²பரிப்³பா³ஜகஸ்ஸ வேத³னாபரிக்³க³ஹஸுத்தந்தங் தே³ஸிததி³வஸதோ பட்டா²ய அதிக்கந்தகாலங் ஸந்தா⁴யாஹ. தஸ்மிஞ்ஹி தி³வஸே தே²ரஸ்ஸ இமே வட்டானுக³தகிலேஸா ஸமூஹதாதி. து³தியங்.

    236. Dutiye atthi nu kho taṃ kiñci lokasminti idaṃ atiuḷārampi sattaṃ vā saṅkhāraṃ vā sandhāya vuttaṃ. Satthupi khoti idaṃ yasmā ānandattherassa satthari adhimatto chando ca pemañca, tasmā ‘‘kiṃ nu kho imassa therassa satthu vipariṇāmenapi sokādayo nuppajjeyyu’’nti jānanatthaṃ pucchati? Dīgharattanti sūkarakhataleṇadvāre dīghanakhaparibbājakassa vedanāpariggahasuttantaṃ desitadivasato paṭṭhāya atikkantakālaṃ sandhāyāha. Tasmiñhi divase therassa ime vaṭṭānugatakilesā samūhatāti. Dutiyaṃ.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / ஸங்யுத்தனிகாய • Saṃyuttanikāya / 2. உபதிஸ்ஸஸுத்தங் • 2. Upatissasuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / ஸங்யுத்தனிகாய (டீகா) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / 2. உபதிஸ்ஸஸுத்தவண்ணனா • 2. Upatissasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact