Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) |
7. வணிஜ்ஜாஸுத்தவண்ணனா
7. Vaṇijjāsuttavaṇṇanā
177. ஸத்தமே வணிஜ்ஜாதி வாணிஜகம்மானி. உபாஸகேனாதி திஸரணக³தேன. ஸத்த²வணிஜ்ஜாதி ஆவுத⁴ப⁴ண்ட³ங் காரெத்வா தஸ்ஸ விக்கயோ. ஸத்தவணிஜ்ஜாதி மனுஸ்ஸவிக்கயோ. மங்ஸவணிஜ்ஜாதி ஸூகரமிகா³த³யோ போஸெத்வா தேஸங் விக்கயோ. மஜ்ஜவணிஜ்ஜாதி யங்கிஞ்சி மஜ்ஜங் காரெத்வா தஸ்ஸ விக்கயோ. விஸவணிஜ்ஜாதி விஸங் காரெத்வா தஸ்ஸ விக்கயோ. இதி ஸப்³ப³ம்பி இமங் வணிஜ்ஜங் நேவ அத்தனா காதுங், ந பரே ஸமாத³பெத்வா காரேதுங் வட்டதி.
177. Sattame vaṇijjāti vāṇijakammāni. Upāsakenāti tisaraṇagatena. Satthavaṇijjāti āvudhabhaṇḍaṃ kāretvā tassa vikkayo. Sattavaṇijjāti manussavikkayo. Maṃsavaṇijjāti sūkaramigādayo posetvā tesaṃ vikkayo. Majjavaṇijjāti yaṃkiñci majjaṃ kāretvā tassa vikkayo. Visavaṇijjāti visaṃ kāretvā tassa vikkayo. Iti sabbampi imaṃ vaṇijjaṃ neva attanā kātuṃ, na pare samādapetvā kāretuṃ vaṭṭati.
Related texts:
திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya / 7. வணிஜ்ஜாஸுத்தங் • 7. Vaṇijjāsuttaṃ
டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 7-8. வணிஜ்ஜாஸுத்தாதி³வண்ணனா • 7-8. Vaṇijjāsuttādivaṇṇanā