Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / થેરગાથાપાળિ • Theragāthāpāḷi

    ૧૦. વસભત્થેરગાથા

    10. Vasabhattheragāthā

    ૧૩૯.

    139.

    ‘‘પુબ્બે હનતિ અત્તાનં, પચ્છા હનતિ સો પરે;

    ‘‘Pubbe hanati attānaṃ, pacchā hanati so pare;

    સુહતં હન્તિ અત્તાનં, વીતંસેનેવ પક્ખિમા.

    Suhataṃ hanti attānaṃ, vītaṃseneva pakkhimā.

    ૧૪૦.

    140.

    ‘‘ન બ્રાહ્મણો બહિવણ્ણો, અન્તો વણ્ણો હિ બ્રાહ્મણો;

    ‘‘Na brāhmaṇo bahivaṇṇo, anto vaṇṇo hi brāhmaṇo;

    યસ્મિં પાપાનિ કમ્માનિ, સ વે કણ્હો સુજમ્પતી’’તિ.

    Yasmiṃ pāpāni kammāni, sa ve kaṇho sujampatī’’ti.

    … વસભો થેરો….

    … Vasabho thero….

    વગ્ગો પઠમો નિટ્ઠિતો.

    Vaggo paṭhamo niṭṭhito.

    તસ્સુદ્દાનં –

    Tassuddānaṃ –

    ઉત્તરો ચેવ પિણ્ડોલો, વલ્લિયો તીરિયો ઇસિ;

    Uttaro ceva piṇḍolo, valliyo tīriyo isi;

    અજિનો ચ મેળજિનો, રાધો સુરાધો ગોતમો;

    Ajino ca meḷajino, rādho surādho gotamo;

    વસભેન ઇમે હોન્તિ, દસ થેરા મહિદ્ધિકાતિ.

    Vasabhena ime honti, dasa therā mahiddhikāti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / થેરગાથા-અટ્ઠકથા • Theragāthā-aṭṭhakathā / ૧૦. વસભત્થેરગાથાવણ્ણના • 10. Vasabhattheragāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact