Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    5. உபோஸத²வக்³கோ³

    5. Uposathavaggo

    4. வாஸெட்ட²ஸுத்தவண்ணனா

    4. Vāseṭṭhasuttavaṇṇanā

    44. பஞ்சமஸ்ஸ சதுத்தே² இமே சேபி, வாஸெட்ட², மஹாஸாலாதி புரதோ டி²தே த்³வே ஸாலருக்கே² த³ஸ்ஸெந்தோ பரிகப்போபமங் ஆஹ. இத³ங் வுத்தங் ஹோதி – இமே தாவ மஹாஸாலா அசேதனா. ஸசே ஏதேபி ஸசேதனா ஹுத்வா அட்ட²ங்க³ஸமன்னாக³தங் உபோஸத²ங் உபவஸெய்யுங், ஏதேஸம்பி ஸோ உபோஸத²வாஸோ தீ³க⁴ரத்தங் ஹிதாய ஸுகா²ய அஸ்ஸ. பூ⁴தே பன வத்தப்³ப³மேவ நத்தீ²தி.

    44. Pañcamassa catutthe ime cepi, vāseṭṭha, mahāsālāti purato ṭhite dve sālarukkhe dassento parikappopamaṃ āha. Idaṃ vuttaṃ hoti – ime tāva mahāsālā acetanā. Sace etepi sacetanā hutvā aṭṭhaṅgasamannāgataṃ uposathaṃ upavaseyyuṃ, etesampi so uposathavāso dīgharattaṃ hitāya sukhāya assa. Bhūte pana vattabbameva natthīti.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya / 4. வாஸெட்ட²ஸுத்தங் • 4. Vāseṭṭhasuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 1-8. ஸங்கி²த்தூபோஸத²ஸுத்தாதி³வண்ணனா • 1-8. Saṃkhittūposathasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact