Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / தே²ரீகா³தா²பாளி • Therīgāthāpāḷi

    2. வாஸெட்டீ²தே²ரீகா³தா²

    2. Vāseṭṭhītherīgāthā

    133.

    133.

    ‘‘புத்தஸோகேனஹங் அட்டா, கி²த்தசித்தா விஸஞ்ஞினீ;

    ‘‘Puttasokenahaṃ aṭṭā, khittacittā visaññinī;

    நக்³கா³ பகிண்ணகேஸீ ச, தேன தேன விசாரிஹங்.

    Naggā pakiṇṇakesī ca, tena tena vicārihaṃ.

    134.

    134.

    ‘‘வீதி² 1 ஸங்காரகூடேஸு, ஸுஸானே ரதி²யாஸு ச;

    ‘‘Vīthi 2 saṅkārakūṭesu, susāne rathiyāsu ca;

    அசரிங் தீணி வஸ்ஸானி, கு²ப்பிபாஸாஸமப்பிதா.

    Acariṃ tīṇi vassāni, khuppipāsāsamappitā.

    135.

    135.

    ‘‘அத²த்³த³ஸாஸிங் ஸுக³தங், நக³ரங் மிதி²லங் பதி 3;

    ‘‘Athaddasāsiṃ sugataṃ, nagaraṃ mithilaṃ pati 4;

    அத³ந்தானங் த³மேதாரங், ஸம்பு³த்³த⁴மகுதோப⁴யங்.

    Adantānaṃ dametāraṃ, sambuddhamakutobhayaṃ.

    136.

    136.

    ‘‘ஸசித்தங் படிலத்³தா⁴ன, வந்தி³த்வான உபாவிஸிங்;

    ‘‘Sacittaṃ paṭiladdhāna, vanditvāna upāvisiṃ;

    ஸோ மே த⁴ம்மமதே³ஸேஸி, அனுகம்பாய கோ³தமோ.

    So me dhammamadesesi, anukampāya gotamo.

    137.

    137.

    ‘‘தஸ்ஸ த⁴ம்மங் ஸுணித்வான, பப்³ப³ஜிங் அனகா³ரியங்;

    ‘‘Tassa dhammaṃ suṇitvāna, pabbajiṃ anagāriyaṃ;

    யுஞ்ஜந்தீ ஸத்து²வசனே, ஸச்சா²காஸிங் பத³ங் ஸிவங்.

    Yuñjantī satthuvacane, sacchākāsiṃ padaṃ sivaṃ.

    138.

    138.

    ‘‘ஸப்³பே³ ஸோகா ஸமுச்சி²ன்னா, பஹீனா ஏதத³ந்திகா;

    ‘‘Sabbe sokā samucchinnā, pahīnā etadantikā;

    பரிஞ்ஞாதா ஹி மே வத்தூ², யதோ ஸோகான ஸம்ப⁴வோ’’தி.

    Pariññātā hi me vatthū, yato sokāna sambhavo’’ti.

    … வாஸெட்டீ² தே²ரீ….

    … Vāseṭṭhī therī….







    Footnotes:
    1. வஸிங் (ஸீ॰)
    2. vasiṃ (sī.)
    3. க³தங் (க॰)
    4. gataṃ (ka.)



    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / கு²த்³த³கனிகாய (அட்ட²கதா²) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / தே²ரீகா³தா²-அட்ட²கதா² • Therīgāthā-aṭṭhakathā / 2. வாஸெட்டீ²தே²ரீகா³தா²வண்ணனா • 2. Vāseṭṭhītherīgāthāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact