Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā)

    7. வஸ்ஸஸுத்தவண்ணனா

    7. Vassasuttavaṇṇanā

    197. ஸத்தமே நேமித்தாதி நிமித்தபாட²கா. தேஜோதா⁴து பகுப்பதீதி மஹாஅக்³கி³க்க²ந்தோ⁴ உப்பஜ்ஜதி. பாணினா உத³கங் ஸம்படிச்சி²த்வாதி உப்பன்னங் உதுஸமுட்டா²னங் உத³கங் தியோஜனஸதேன ஹத்தே²ன படிக்³க³ஹெத்வா. பமத்தா ஹொந்தீதி அத்தனோ கீளாய பமத்தா ஹொந்தி விப்பவுட்ட²ஸதினோ. தேஸஞ்ஹி ஸகாய ரதியா ‘‘ரமாமா’’தி சித்தே உப்பன்னே அகாலேபி தே³வோ வஸ்ஸதி, தத³பா⁴வே ந வஸ்ஸதி. தங் ஸந்தா⁴யேதங் வுத்தங் – ‘‘ந காலவஸ்ஸ’’ந்தி. அட்ட²மனவமானி உத்தானத்தா²னேவ.

    197. Sattame nemittāti nimittapāṭhakā. Tejodhātu pakuppatīti mahāaggikkhandho uppajjati. Pāṇinā udakaṃ sampaṭicchitvāti uppannaṃ utusamuṭṭhānaṃ udakaṃ tiyojanasatena hatthena paṭiggahetvā. Pamattā hontīti attano kīḷāya pamattā honti vippavuṭṭhasatino. Tesañhi sakāya ratiyā ‘‘ramāmā’’ti citte uppanne akālepi devo vassati, tadabhāve na vassati. Taṃ sandhāyetaṃ vuttaṃ – ‘‘na kālavassa’’nti. Aṭṭhamanavamāni uttānatthāneva.







    Related texts:



    திபிடக (மூல) • Tipiṭaka (Mūla) / ஸுத்தபிடக • Suttapiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya / 7. வஸ்ஸஸுத்தங் • 7. Vassasuttaṃ

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 7. வஸ்ஸஸுத்தவண்ணனா • 7. Vassasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact