Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / கு²த்³த³ஸிக்கா²-மூலஸிக்கா² • Khuddasikkhā-mūlasikkhā

    39. வஸ்ஸூபனாயிகனித்³தே³ஸோ

    39. Vassūpanāyikaniddeso

    வஸ்ஸூபனாயிகா சேவாதி –

    Vassūpanāyikā cevāti –

    309.

    309.

    புரிமிகா பச்சி²மிகா, து³வே வஸ்ஸூபனாயிகா;

    Purimikā pacchimikā, duve vassūpanāyikā;

    தத்தா²லயபரிக்³கா³ஹோ, வசீபே⁴தோ³ ச ஏதி³ஸோ.

    Tatthālayapariggāho, vacībhedo ca ediso.

    310.

    310.

    ‘‘இமஸ்மிங் விஹாரே இமங், தேமாஸங் வஸ்ஸங் உபேமி;

    ‘‘Imasmiṃ vihāre imaṃ, temāsaṃ vassaṃ upemi;

    இத⁴ வஸ்ஸங் உபேமீ’’தி, சித்துப்பாதெ³த்த² ஆலயோ.

    Idha vassaṃ upemī’’ti, cittuppādettha ālayo.

    311.

    311.

    நோபேதுகாமோ ஆவாஸங், தத³ஹூதிக்கமெய்ய வா;

    Nopetukāmo āvāsaṃ, tadahūtikkameyya vā;

    ப⁴வெய்ய து³க்கடாபத்தி, ஜானங் வானுபக³ச்ச²தோ.

    Bhaveyya dukkaṭāpatti, jānaṃ vānupagacchato.

    312.

    312.

    து³தியங் உபக³ச்செ²ய்ய, சி²ன்னவஸ்ஸோனுபாக³தோ;

    Dutiyaṃ upagaccheyya, chinnavassonupāgato;

    ந பக்கமெய்ய தேமாஸங், அவஸித்வான சாரிகங்.

    Na pakkameyya temāsaṃ, avasitvāna cārikaṃ.

    313.

    313.

    மாதாபிதூனமத்தா²ய, பஞ்சன்னங் ஸஹத⁴ம்மினங்;

    Mātāpitūnamatthāya, pañcannaṃ sahadhamminaṃ;

    கி³லானதது³பட்டா²க-ப⁴த்தமேஸிஸ்ஸமோஸத⁴ங்.

    Gilānatadupaṭṭhāka-bhattamesissamosadhaṃ.

    314.

    314.

    புச்சி²ஸ்ஸாமி உபட்டி²ஸ்ஸங், க³ந்த்வானபி⁴ரதங் அஹங்;

    Pucchissāmi upaṭṭhissaṃ, gantvānabhirataṃ ahaṃ;

    வூபகாஸிஸ்ஸங் குக்குச்சங், தி³ட்டி²ங் க³ருகமாதி³கங்.

    Vūpakāsissaṃ kukkuccaṃ, diṭṭhiṃ garukamādikaṃ.

    315.

    315.

    கரிஸ்ஸங் வாபி காரெஸ்ஸங், வினோத³னங் விவேசனங்;

    Karissaṃ vāpi kāressaṃ, vinodanaṃ vivecanaṃ;

    வுட்டா²னங் வாபி உஸ்ஸுக்கங், க³ந்துமிச்சேவமாதி³னா;

    Vuṭṭhānaṃ vāpi ussukkaṃ, gantumiccevamādinā;

    லப்³ப⁴ங் ஸத்தாஹகிச்சேன, பஹிதாபஹிதேபி வா.

    Labbhaṃ sattāhakiccena, pahitāpahitepi vā.

    316.

    316.

    ஸங்க⁴கம்மே வஜே த⁴ம்ம-ஸ்ஸவனத்த²ங் நிமந்திதோ;

    Saṅghakamme vaje dhamma-ssavanatthaṃ nimantito;

    க³ரூஹி பஹிதோ வாபி, க³ரூனங் வாபி பஸ்ஸிதுங்.

    Garūhi pahito vāpi, garūnaṃ vāpi passituṃ.

    317.

    317.

    ந ப⁴ண்ட³தோ⁴வனுத்³தே³ஸ-ஞாதுபட்டா²கத³ஸ்ஸனே;

    Na bhaṇḍadhovanuddesa-ñātupaṭṭhākadassane;

    லப்³ப⁴ங் ந பாபுணெய்யஜ்ஜே-வாக³மிஸ்ஸந்துதூ³ரகோ³.

    Labbhaṃ na pāpuṇeyyajje-vāgamissantudūrago.

    318.

    318.

    ஸேஸஞாதீஹி பஹிதே, பி⁴க்கு²னிஸ்ஸிதகேன ச;

    Sesañātīhi pahite, bhikkhunissitakena ca;

    உபாஸகோபாஸிகாஹி, நித்³தி³ஸித்வாவ பேஸிதே.

    Upāsakopāsikāhi, niddisitvāva pesite.

    319.

    319.

    வஸ்ஸச்சே²தே³ அனாபத்தி, அந்தராயே ஸதத்தனோ;

    Vassacchede anāpatti, antarāye satattano;

    ஸங்க⁴ஸாமக்³கி³யா வா நோ, சி²ன்னவஸ்ஸோ பவாரயே.

    Saṅghasāmaggiyā vā no, chinnavasso pavāraye.

    320.

    320.

    அஜ்ஜோ²காஸே ச ருக்க²ஸ்ஸ, ஸுஸிரே விடபேபி வா;

    Ajjhokāse ca rukkhassa, susire viṭapepi vā;

    ச²வகுடிச²த்தசாடீ-ஸூபக³ந்துங் ந வட்டதி.

    Chavakuṭichattacāṭī-sūpagantuṃ na vaṭṭati.

    321.

    321.

    அஸேனாஸனிகேனாபி, உபக³ந்துங் ந லப்³ப⁴தி;

    Asenāsanikenāpi, upagantuṃ na labbhati;

    பவாரேதுஞ்ச லப்³ப⁴தி, நாவாஸத்த²வஜூபகோ³தி.

    Pavāretuñca labbhati, nāvāsatthavajūpagoti.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact